Roma

Why do Europeans hate gypsies so much?

Het zijn dieven, leugenaars, bedriegers. Ze mishandelen hun kinderen en leiden ze op tot bedelaars en dieven. Ze kakken en pissen overal. Ze maken alles kapot waar ze mee in de buurt komen. Ze stelen alles wat wat ze kunnen stelen, en wat ze niet kunnen stelen, vernielen ze. Ze zetten zichzelf bewust buiten de maatschappij. Ze vinden dat voor hen de wetten niet gelden. Ze beschouwen niet-Roma zoals wij apen in de zoo zouden beschouwen.

Oh zeker, er zijn mensen die Roma verdedigen. Dat zijn mensen die geen Roma kennen in ‘t echt.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. En wat als hij dat dan wel meent? Niet iedereen is altijd even ‘nice’… Men is altijd bang om als racist bestempeld te worden als men zulke dingen zegt, maar samenleven moet toch uit twee richtingen komen? Rechten maar ook plichten? Waarom zou jij belastingen betalen om openbare werken te laten uitvoeren, scholen te laten bouwen, onderhouden en je kinderen er naar toe brengen, afval te laten ophalen,… terwijl anderen hun afval ergens mogen dumpen, dingen mogen vernielen… Een sluikstorter, zigeuner of Belg of…, doet iets asociaals en kost de anderen aan belastinggeld. Een vandaal idem.

    Enig probleem met iets posten zoals Michel deed, is dat het altijd veralgemeningen zijn. Niet elke Belg is een heilig boontje en niet iedere Rom-zigeuner is zo of wil zo zijn. Alleen is bij hen de druk om in de pas te blijven lopen en hun eigen traditie en manier van leven aan te houden erg hoog. Als je als één van hen toch een leven wil opbouwen met een eigen huis en je kinderen naar school wil laten gaan, dan betekent die keuze ook dat je jezelf afsnijdt van je familie voor de rest van je leven, en niet iedereen is even dapper.

  2. (maar ik zou eigenlijk wel graag weten of Michel nu wel of niet Roma in ‘t echt kent. Ik heb er alleszins geen ervaring mee, buiten de occasionele bedelaars in Brussel.)

  3. Ik ‘ken’ iemand die Roma kent (althans, Rom, in Roemenië). En die spreekt vol lof en vol liefde over die mensen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.