Pozor!

Word to the wise: nooit in discussie gaan met vrouwen die routineus afkortingen gebruiken, als het op kinderen aankomt. Als er gesproken wordt over fv en bv, over ab en dergelijke: af-blij-ven.

In het algemeen ook: nooit zeggen dat mensen volgens u verkeerd bezig zijn met opvoeden, dat loopt gegarandeerd slecht af. Discussies over ingrediënten van groentenpap, over lengte van middagdutten, over al dan niet op straat spelen, over wandelen versus in de poussette zitten: niet-aan-beginnen. Laat staan over medische zaken, als er pakweg chiropraxie of homeopathie aan te pas komen

Ik geef het maar mee.

5 reacties op “Pozor!”

  1. Je kan dat uitbreiden naar al die vrouwen die pseudo-wetenschappelijke artikelen gebruiken om aan te tonen dat ze gelijk hebben. Met een kind van ander half en nog 1 op weg, heb ik snel geleerd dat alles wat te maken heeft met opvoeding/voeding/beweging/speelgoed/etc … van een kind een even delicaat onderwerp is als politiek of religie en dus ten alle tijden vermeden moet worden.

  2. Als het gaat over homeopathie weiger ik mij in te houden. Mensen die die brol aan hun kinderen geven krijgen van mij commentaar.

  3. O ja, niet aan beginnen. Wie kan dat eigenlijk wél af, een of andere betweter die denkt beter dan gij te weten hoe ge uw kinderen moet opvoeden?

    Pas op, als andere kinderen zich misdragen t.o.v. mijn kind of andere kinderen, en de ouders zien het niet of doen niets, dan houd ik mij wel niet in om dat kind op zijn plaats te zetten. Maar tegen de ouders? Never! Of het zou moeten zijn dat ze het kind echt mishandelen, maar dat is toch meestal niet…

Reacties zijn gesloten.