Vegetasmisch, dag 2

Nog geen ontwenningsverschijnselen. Ook nog niet zelf gekookt, lui vel dat ik ben.

 • Ontbijt: 2 cracotten
 • Middag: aspergesoep
 • Avond: een halve cracotte met dooie tomaat, een halve cracotte met iets champignonachtig, een cracotte met geitenkaas, en een wat zelfgemaakte pompoenlasagne

Sandra was naar de Bioplanet geweest, blijkbaar:

spread.jpg

(Allemaal in koor: Ik hou van lekker fris / ik hou van lekker anders / ik hou van lekker anders fris // Ik hou van wit / ik hou van bruin / ik hou van wit waar fris op zit, tralala.)

Het beste van de drie dingen die ik op cracotten gesmeerd heb, was dit:

champignon.jpg

Er zat hier een vriendje van Jan, die blijkbaar heel rare ogen trok toen ik aan de kinderen aan tafel uitlegde hoe ze die sla maken: ze geven champignons en andere groenten aan speciaal gekozen varkens, en dan schoppen ze die in hun buik dat ze het weer overgeven, en dan doen ze dat in een potje en verkopen ze dat.

Afijn: het ziet er minder appetijtelijk uit, maar ‘t is wel lekker. Een beetje pikant, ook.

Doe mee met de conversatie

9 reacties

 1. Wat ik lekker vind uit de bioplanet:
  – Abinda seitan: op 40 dagen kan je dat leren eten (even goede proteïnen als biefstuk, maar vriendelijker voor de lijn dacht ik) (zeker niet proberen dicht te schroeien, even opwarmen in hete olijfolie is ok – voor meer smaak: beetje sojasaus erover doen) ;
  – Hazelnootburgers: gruwelijk lekker;
  – Bio salade caponata van Florentin: zeer eetbaar, ook voor wie het niet gewend is;
  en dat is het zowat..
  Succes ermee!

 2. Allemaal brol … broodbeleg is echt een ramp. Ik mis nog elke dag préparé. Deze middag hadden ze op het werk sojaburgers met pesto: om te kotsen. En te zout, en te vet. Enfin, mijn tip van de dag: eet een schelleke salami!!

 3. Merci Michel, dat blijft nu de rest van het weekend in mijn hoofd hangen 🙂
  Wat Abinda betreft: alleen de hazelnootpasta is te vreten vind ik. Al de rest heeft hier staan beschimmelen in koelkast.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.