Vegtarismisch, dag 1

Vlees is goed. Mmm vlees. Een mals biefstuk met bearnaise, een brochette op de barbecue, zelfgemaakte préparé, witte pens, bloedworst, een goeie salami, lamsbout… teveel om op te noemen: vlees is lekker.

Leve vlees!

Maar ‘t is niet alsof ik niet zonder zou kunnen, waar gaan ze dat in ‘s hemelsnaam halen? Kijk zie, tot Pasen geen vlees meer.

Vandaag:

  • Ontbijt: boterham met niets.
  • Middag: aspergesoep.
  • Avond: groentenburger (basically: puree met erwten en andere groenten erin, gepaneerd en gebakken), met frieten en komkommer

Absoluut niet uit principe, want ik vind niets verkeerd aan vlees, en fruit en groenten die uit Nieuw-Zeeland moeten komen zijn volgens mij veel erger dan een vers geslacht kieken of koebeest van tien kilometer van hier.

Nog 39 dagen te gaan. Jawel, mijn goed voornemen voor dit jaar is dat ik op alle overgehypete bandwagens ga springen die zich aanbieden.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

  1. “en fruit en groenten die uit Nieuw-Zeeland moeten komen zijn volgens mij veel erger dan een vers geslacht kieken of koebeest van tien kilometer van hier”: daar is dat kieken het waarschijnlijk niet mee eens 🙂

  2. De groenten en het fruit dat je in een Nieuw-Zeelandse supermarkt vindt, dat is wel vele malen lekkerder en smaakvoller dan wat je hier koopt. En for the record: de appelhype uit NZ (namelijk Pink Lady) kun je daar gewoon niet krijgen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.