Kleren

Er zijn enorm weinig dingen waar ik zo’n harde hekel aan heb als aan kleren kopen. En dat geldt tiendubbel voor kleren kopen in zo’n winkel waar ze u persoonlijk komen aanspreken.

Dat leidt er dan toe dat ik om de zoveel tijd eens een winkel binnenstap, er een zak vol identieke broeken neem, en zo rap weer naar huis keer. Tot de broeken allemaal écht helemaal op zijn, en dan nieuwe gaan kopen.

Ik moet vandaag een record gebroken hebben, in zo’n winkel waar men binnenstapt en moet geholpen worden door een deskundige persoon. Binnengestapt, dag mevrouw, dag meneer, ik zou graag zo’n kledingstuk kopen, zeker meneer er is bijvoorbeeld dit in het grijs en dat in het blauw, dat in het grijs graag, we zullen dat eens aanpassen meneer, okay verkocht, dat is dan zoveel meneer, alstublieft mevrouw.

Het kán geen twee minuten geweest zijn.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Bart doet nog beter: ik breng zijn kleren mee. Hij past ze dan snel even, en desnoods ga ik later omwisselen voor een andere maat. Handig als hij maar twee kleuren draagt…

  2. haha Gudrun dat zal aan de Barten liggen. Ik heb hier ook een Bart en daar ga ik ook gewoon voor winkelen. Twas zelfs eens zo erg dat ik een verkoper een paskot heb ingesleurd om te vragen of hij de broek even wou passen omdat hij dezelfde bouw als mijn vriendje had.

  3. Winkels waar ze je komen helpen, daar ga ik echt niet naar binnen… dat is echt een drempel hoor, om daar wat te kopen.
    Ik weet nooit zo goed waarom ze de klanten op die manier de deur uit jagen, maar ik vind de C&A een stuk prettiger.
    Of de kringloop bij ons om de hoek, die heeft ongedragen kleding voor 3,50 per stuk… ideaal!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.