Niemand heeft het gemerkt, nem

Wat echt wel lastig is aan koud weer met een elektrische velo: de batterij loopt leeg als ik ze in de koude laat staan. Dus moet ik ze naar binnen nemen waar ik ook ben, en het kreng weegt een ton. 

Wat ook wel lastig is aan fietsen met koud weer: dat het koud is. 

En ja, er zijn er dan die zeggen “doet een onderlijveken aan” of “doet een pullover aan”, maar dat is allemaal zoveel werk, en dan loop ik daarmee rond, en bla, en blie, en bla. 

Veel betere oplossing gevonden, ik: er hing hier nog een versleten bruine peignoir. Peignoir aan, helemaal dichtgetrokken, en dan met de ceintuur onder mijn oksels dichtgebonden. En dán mijn mantel erover, en dat ik die geeneens nog moet dicht knopen. 

Speekmedaalde voor mij, en bij deze een gratis tip voor wie de koude wil trotseren en tegelijkertijd niet veel zin heeft om aangepaste koud-weer-fietsgarderobe aan te schaffen.

Geen dank, geen dank.

Misschien stuur ik wel eens een artikel in naar een life-hacking-of-zo-tijdschrift. 

6 reacties op “Niemand heeft het gemerkt, nem”

  1. Ge dénkt of ge hóópt dat niemand dat gezien heeft 🙂
    Misschien zijt ge wel mensen gepasseerd die dachten: “Die rijdt rond in zijne peignoir! Nietinzijnogenkijken nietinzijnogenkijken ikbenerniet ikbenerniet…”

  2. Ik wil absoluut geen namen noemen, maar moeten sommige bloggers niet tegen zichzelf beschermd worden? Verlengde minderjarigheid, een voorlopig bewindvoerder, moet daar niet dringend werk van worden gemaakt?

  3. Het is de bedoeling dat die batterij leegloopt en dat dat kreng een ton weegt, zodat je bij koud weer harder moet trappen, en daar krijg je het dan vanzelf warm van. Nog nooit van ‘Intelligent Design’ gehoord, zeker?

Reacties zijn gesloten.