En dan vraag ik mij af

03877582 jpg 938

Hoeveel lezingen, debatten, voordrachten, conferenties, colloquia zou zo’n aartsbisschop eigenlijk doen, per maand? En zouden daar dan telkens professionele fotografen bij zijn? 

Of waren die mensen gewaarschuwd, zo van “ge moet zeker komen, met een goed fototoestel, want er gaat iets gebeuren”?

En als dat het geval zou zijn, zouden die fotografen de organisatie gewaarschuwd hebben. Of zouden ze het maar niet gedaan hebben, wie weet dat die Femen-dames dan niet tot bij de aartsbisschop zouden geraakt zijn, en hop, wég photo opportunity?

Maar stel nu eens dat één van die juffrouwen, pakweg die met “God save the gouines” (ah ha ha, zo spiritueel), in plaats van wijwater brandalcohol had gespoten op de Léonard, en het dan ook meteen in brand had gestoken?

Of is dat al meteen overdreven en belachelijk, dat ik daar aan denk? 

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Nuja, diezelfde bedenking kan je ook maken bij taartengooiers, en eigenlijk bij elk protest: je stelt je nu voor dat het water een gevaarlijke substantie had kunnen zijn (omdat je het nu zàg), maar eigenlijk kan iedereen overal met gevaarlijke substanties gaan rondspetteren, ook zónder zichzelf zo (letterlijk) kwetsbaar op te stellen. Het is de keuze tussen geweldloos of gewelddadig: net zoals je kunt betogen zonder of mét kasseistenen of ijzeren staven, kan je de aartsbisschop besprenkelen met wijwater of met brandalcohol.

    Zelf weet ik eigenlijk nog niet heel goed wat ik van die dames (inhoudelijk) vind, maar lef hebben ze in elk geval, het anarchistische kantje bevalt mij wel, en ik vind het letterlijk ‘zich kwetsbaar tonen’ (bloot) wel iets poëtisch hebben…

  2. gisterenavond was dit ook op in een praatprogramma op canvas (Reyers Laat). Daar werd door de panelleden aangehaald dat “Femen” idd zou werken met een netwerk van fotografen die kort voor een actie getipt worden en aldus voor de nodige verspreiding in de media zorgen. Er werd zelfs vermoed dat Femen ook werkt met “spin doctors” om het media effect te maximaliseren.
    De motivatie van Femen werd, buiten verkoop merchandising via hun website, ook niet steeds rechtlijnig en consequent genoemd door de panelleden…
    En de keuze van de “actievoersters” door Femen zou ook geen toonbeeld van vrouwvriendelijkheid zijn werd gezegd… (blank, slank,…)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.