Telenet bait & switch, vervolg

Zo, het mysterie van de “u krijgt gratis Rex en Rio” die bleek te zijn “u verliest een aantal kanalen en u krijgt géén Rio” is opgelost. 

Dezelfde mevrouw die me begin deze maand gebeld had, belde me terug. Om zich allereerst te excuseren (nergens voor nodig, of ik zou moeten geloven dat zij persoonlijk op eigen initiatief de communicatie deed die ze deed), en om te zien of ze mij tevredener kon maken dan ik was

Het telefoongesprek was herbeluisterd, en het was blijkbaar inderdaad zo dat het mogelijk niet zo heel duidelijk was overgekomen voor mij. 

Haja, want wat ik natuurlijk had moeten weten, is dat als iemand van Telenet keer op keer over “Rex en Rio” spreekt, dat dat dan niet “enerzijds het pakket Rex en anderzijds daarbij ook nog eens het pakket Rio” betekent. Silly me. 

Als iemand van Telenet het over “Rex en Rio” heeft, dan betekent dat “het pakket ‘Rex en Rio’, dat een merknaam is en waar dan uiteindelijk in de praktijk ofwel Rex ofwel Rio ofwel zowel Rex als Rio kunnen in zitten”. 

Het verhaal valt een beetje in duigen natuurlijk, want ik herinner me redelijk duidelijk dat me voorgespiegeld werd dat ik naar allerlei HBO-series ging kunnen kijken, en ook naar “de nieuwste films, zoals Rundskop”. Maar dát kan alleen in Rio. Niet in Rex, wat me uiteindelijk door de maag gesplitst werd. 

Maar goed. Lang verhaal kort: ik heb die hele Rex opgezegd en ik ben gewoon terug bij mijn oud pakket. Waar ik vooralsnog wél BBC en BBC4 heb. 

En in het vervolg, verzekerde de mevrouw me, gingen ze aan de telefoon duidelijker maken wat er nu preciés bedoeld wordt met “Rex en Rio”. Zucht. 

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.