Overgang

Windows of Mac, ’t is uiteindelijk grotendeels hetzelfde voor iemand die opgegroeid is met een TRS-80 Model I en een ZX Spectrum.

De software die ik tegenwoordig het meest gebruik — Office, browsers, Lightroom, Photoshop e tutti quanti, doen en gedragen zich omzeggens hetzelfde op Windows of op Mac. 

De afgelopen paar jaar heb ik voornamelijk op Mac gewerkt, maar ik ben het nu een beetje beu. Niet de voormelde dingen die overal hetzelfde werken, wel de basis-zaken. Het OS, de interface, de manier van met files omgaan. 

En dus wordt één van deze dagen de nieuwe computer-voor-dagelijks-werk een Windowsmachine. Thuis staan er natuurlijk ook veel van die toestellen, maar ’t wordt toch een beetje spannend: ik ben op Mac een hoop kleine dingen gewoon geworden, ik vraag me af of ik ze niet ga missen op Windows. 

(Al vermoed ik dat alleen al terug Directory Opus kunnen gebruiken mij al die kleine dingen gewoon zal doen vergeten — die tientallen Mac-utilities waren er meestal om zaken te doen die ik al jaren voor evident aanzag.)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.