Kredietkaartzaken opgelost

Het was mij beu, dat het niet lukte om kredietkaartbetalingen te doen, en dus belde ik naar de mensen van Atos.

Na 28 minuten on hold op het algemene nummer, kwam ik te weten dat er een vermoede van fraude was met de kaart, en dat ik naar de fraude-afdeling moest bellen.

En nog eens een kwartier later was het zeker: iemand moet de gegevens opgeschreven hebben, en er dan een bestelling mee geplaatst hebben bij Zalando. Voor 800 euro of zo. Wat gevlagd werd als verdacht, ook al omdat er op ongeveer hetzelfde moment voor ettelijke honderden euro’s ook vliegtuigtickets probeerden gekocht te worden.  Dat eerste was niet van mij, dat tweede wel — de tickets voor een deel van de voetbalploeg van Jan, die naar Barcelona gaan voetballen ergens rond Pasen.

En dus werd de kaart gevlagd als ‘verdacht’, en lukte het niet meer om te betalen. Niet dat iemand op het idee kwam om mij een mailtje te sturen of een telefoontje te plegen of zo, daar niet van. En niet dat er een eenduidige foutboodschap was of zo: bij de ene was het ‘voorlopig geweigerd’, bij de andere was het ‘adrestype fout’, bij nog een andere was het ‘on hold’.

Maar bon. Ik ga een nieuwe kaart krijgen, met een nieuw nummer en alles. Binnen een dag of vijf zei de meneer aan de telefoon, dus binnen een week of twee vermoed ik.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Bij ons is er al 5 dagen zo’n 100 euro spoorloos nadat ik ‘transactie geweigerd’ kreeg om onbekende reden. De winkel zegt dat zij het niet zijn en de kaartfirma zegt ook dat zij het niet zijn. Ik moet eerst nog een paar dagskes wachten en dan nog een keer zien.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.