Ambrosia, wat vloeit mij aan?

Ik wist vanavond even niet meer waar ik het had. De slager had een magisch goed stuk filet pur, en ik heb daar met dank aan dacht ik Jan Buytaert Stéphane Buyens in De Garde Van Gert op Njam een variatie roomsaus bij gemaakt. (Ja, room. Laat mijn hoofd gerust, soms eens een uitzondering mag.)

Steak bakken, flamberen met cognac, room bij doen en –hier komt het– een lepel ketchup, een lepel mosterd en wat Worcestershiresaus. En dan peper en pimenten.

Smoutzacht vlees, saus om bij te sterven en naar de hemel te gaan, en een gebakken (gekookt (twee keer)) patatje erbij: ayup. Meer dan ayup. Ik had er anderhalve kilo van kunnen eten in plaats van 150 gram. Zó extreem goed, ge kunt het u niet voorstellen. En ik ga de slager persoonlijk bedanken morgen voor dat vlees.

Ah en behalve dat: volgende week word ik waarschijnlijk geopereerd. Bleh.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.