Spoedopname!

Ik heb de meneer van de triage in de spoedopname wellicht zijn gemakkelijkste geval van de week gegeven.

Er zit een buis in mijn buik en daar zit op het einde een rubberen ding op, en dat rubberen ding was vanavond wég. Dat rubberen ding is een paar centimeter lang, het zit er ondertussen al een maand of vier, en normaal gezien zit dat echt zeer stevig vast, maar in de loop van vandaag moet het losgekomen zijn, en is het weg.

Dat is niet levensbedreigend, maar het is wel een nodig stuk.

Ik dus naar de apotheker van wacht, of ze dat niet verkopen. Euh neen, zegt de apotheker van wacht.

Ik dus naar de spoedafdeling van het hospitaal, om een nieuw rubberen dingetje.

Gewoon geven zat er niet in, ik heb mij moeten inschrijven, een bandje rond mijn pols gekregen, in de wachtzaal.

28041624953_a705b79793_k

En dan dus de triage in, uitgelegd wat ik nodig had, de meneer over en weer naar urologie, teruggekomen met zo’n plastieken stukje, op het uiteinde van het andere plastieken stukje geduwd, en hopla, terug naar huis.

Ik ben geen tien minuten binnen geweest. (Maar ik ga dus wél een factuur krijgen, en ‘t is geen opname dus het is niet gecovered door de verzekering. Awoert.)

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Best dat het zo snel gefixt was. Mag ook wel eens, lijkt mij.

    Dat lijkt mij trouwens toch gelinkt aan een eerdere opname? Hier kun je facturen ingeven tot 6 maand na een eerdere opname.

  2. Oef ! Het lijkt precies mee te vallen ! (Ik hoop dat ik gelijk heb !).
    Gisteren kwam een oude buurman op bezoek met het verhaal dat hij een dagoperatie moest ondergaan. Hij heeft uitdrukkelijk aan het ziekenhuis gevraagd om een nacht te blijven omdat het anders idd niet onder de verzekering valt. Ziekenhuis akkoord. Zo zie je maar hoe absurd zo’n verzekeringen zijn. Dit kost het ziekenhuis/overheid/verzekering veel meer dan in het geval de verzekering gewoon ook de dagopname had ingesloten in de verzekering.
    Maar dit terzijde. Ik ben blij dat je snel (?) geholpen bent !

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.