Het is niet meer de schuld van de sossen

Ik lees regelmatig de commentaren op de kranten, en bij Knack, en op Facebook.

Ik doe dat niet omdat ik er vrolijk van word of omdat ik wil bijdragen aan het debat, maar wel omdat ik op de hoogte wil blijven van wat er in de onderbuik van Vlaanderen leeft.

Pas op, ik maak me niet de illusie dat het kleine groepje Knack-commentaar-habitués of Tijd-reaguurders dé opinie van Vlaanderen vertegenwoordigen. Ik ben er wel van overtuigd dat het kweekvijvers zijn voor de officieel uitgedragen opinies van morgen.

Sinds N-VA federaal in de regering zit (want ze presteren het om iedereen te doen vergeten dat ze al twaalf jaar onafgebroken aan de macht zijn in de Vlaamse regering), is het verhaal geleidelijk maar zeker veranderd van “het is de schuld van de sossen” naar “het is de schuld van de CD&V”.

En zo is er weer een externe schuldige gevonden, is het weer niet hun eigen verantwoordelijkheid, kan er weer op de kap gezeten worden van anderen. Kris Peeters moet de concurrent worden van Bart De Wever bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen? Ik geef het u op een presenteerblaadje: de retoriek zal helemaal in het teken staan van CD&V als vijfde kolonne, die al het vernieuwingswerk van de N-VA tegengehouden heeft.

Op het internet heet CD&V tegenwoordig trouwens vaak MD&V, met de M van Moslim. Dat geeft u een idee van waar het naartoe gaat.

Een korte bloemlezing van een paar reacties van vandaag, voor wie het niet zou geloven:

Straf dat die coalitiepartner die consequent elke vernieuwing tegen houdt en als 5de colonne stokken in de wielen steekt, nu een minister verwijt dat de rekening niet klopt.

(over Kris Peeters) Na “Madame non” is er nu een “Meneer neen” die niets anders doet dan elke dag stokken in de wielen steken. Zo kan deze regeringswagen niet verder blijven rijden

(Kris Peeters moet de strijd met Bart Dewever aangaan in Antwerpen) Dan zal hij een djellaba moeten dragen en samen met Hans Spekman de internationale moeten zingen, vrouwen in niqab Sponsoren, de ring zelf moeten gaan dichtleggen met de groene hulp van de Saoudies en de kathedraal van Antwerpen tot moskee maken.

Het is duidelijk dat met deze CD&V geen land meer te bezeilen valt. Tegelijk willen regeren en oppositie voeren is nogal schizofreen. Het is duidelijk dat het ACW de CD&V gebruikt om deze regering stokken in de wielen te steken. Ze hebben maar één ambitie : aantonen dat een regering met de N-VA niet werkt.

Straatpredikant Peeters voert nu al sinds de start van de regering oppositie tegen zijn eigen mee opgerichte bewindsploeg. In hoever is CD&V nog een te betrouwen coalitiepartner? Of heeft Peeters sinds geruime tijd stilletjesweg een schaduwkabinet in het leven geroepen om de regering zoveel mogelijk tegen te werken?

Het is de CD&V met als speerpunten KP en Beke die de chaos en onzekerheid in de hand werkt.

De strategie van Peeters is zo klaar als pompwater : de N-VA met alle mogelijke middelen beletten om een goed beleid te voeren zodat de partij bij de volgende verkiezing zou afgestraft worden. De antipolitiek van de tsjeven op de rug van alle burgers. De mol van de regering, de collaboratie-oppositie van links in de wetstraat, de trado partij cD&v.

Meer en meer wordt het duidelijk dat CD&V enkel in de regering zijn gestapt om “De kracht van verandering ” van NVA op alle mogelijke manieren tegen te werken , ja zelfs te saboteren . Dat dit ten koste gaat van ’s lands belang zal CD&V worst wezen .Deze negatieve – , om niet te moeten zeggen destructieve houding zal zich meer dan waarschijnlijk wreken in de stembus – en is zeker niet van aard om CD&V terug te bevestigen als bepalende machtsfactor . Onbegrijpelijk !!De cd&v wil gewoon deze regering doen vallen, om daarna met de socialisten een nieuwe regering in het zadel te helpen. De geheime afspraken over programma en portefeuille verdeling zij met de rode broeders zijn reeds gemaakt.

Het standpunt van K. Peeters (?) en van de CD&V is duidelijk: structuurhervormingen die het N-VA wenst door te voeren en waar menige burgers hun koopkracht reëel zien vermeerderen en bijgevolg aanslaan bij het hardwerkende kiezerspubliek lust de CD&V niet.

er is in elk geval algemene chaos en onzekerheid sedert de deelname van cd&v in de regering Michel. De enige regeringspartij die het beleid blokkeert. ze hebben de rol van de ps volledig overgenomen.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Ik ben absoluut niet voor het gedachtengoed van de N-VA, maar zou het gewoon niet kunnen dat CD&V nogal veel bewust saboteert? Het zou mij niets verbazen eerlijk gezegd.

 2. Michel, uw waanbeelden over politiek en politieke correctheid zijn hilarisch. Zelfs al worden de feiten met vrachtwagens vol documentatie voorzien dan nog zal jij ontkennen wat simpelweg is.
  Omdat je het niet wilt zien. Je wilt enkel anti zijn. Anti de rechtsen, anti de Vlaams nationalisten, anti dit en anti dat.

  Zo moeten leven, ’t moet niet je dat zijn.
  Maar het heeft wel de nodige amusementswaarde! Dat je nog lange moge schrijven beste man.

   1. Twitter? NVA? Mensen toch, wie houdt zich bezig met zulke onzin behalve mensen die denken dat er één politicus is die én bekwaam én eerlijk is. Zelfs de of optie trek ik in twijfel.
    Als je in zo een stinkend zootje ook maar iemand steunt dan snap je dus niet hoe het werkt.
    Het is toch overduidelijk dat de CVP niets anders doet als bewust stokken in de wielen steken, of niet?
    Zo werkt de huidige politiek nu eenmaal, liegen en zo veel als mogelijk onder de gordel slaan.
    Een schande dat zulke mensen verkozen worden. Gooi ze er uit en vervolg ze en hun hele corrupte systeem zoals in de tijd van Jeanne d’Arc. Enkel dat zal soelaas kunnen bieden, zo rot is het geworden. Rechters, advocaten, magistraten, politici, … Er loopt er niet eentje bij die minder dan 10 jaar effectief verdient.

    Maar kom, jíj wilt dat toch niet snappen.

    Wie eender welke Belgische politicus steunt is niet meer of niet minder dan een volksverrader. Bewust of onbewust of gewoon omdat ze hun anti gevoelens continu moeten pushen op de rest van de samenleving.

     1. Belgicisme is geen nationalisme dan? Ik vrees dat u net de dag hebt gemaakt van heel wat NVA’ers…
      Desalniettemin, wie ook maar de miniemste hint geeft dat het niet de CVP is die voortdurend probeert stokken in de wielen te steken heeft van politiek geen kaas gegeten.
      Dat is nu eenmaal zo en dat blijkt al veel langer dan maanden. Wie dat ontkent doet dat vaak ook louter omdat ze anti-NVA zijn.
      De antiditjes en de antidatjes van onze samenleving die geen kans onbenut laten om de maatschappij te verzuren… Wie heeft er nu behoefte aan zulke negatieve mensen in de omgeving. Niemand toch…

      (PS: Ik weet niet of je door je anti gevoelens al door hebt dat ik geen fan ben van de NVA? Ik zie niet meteen een partij of persoon waar ik ooit een bolletje van zal kleuren maar soit, antidit en antidat is toch leuker als credo. Dan weet je tenminste waar je tegen bent. ’t Is al iets he beste, een mens moet zich ergens aan kunnen aan vasthouden.)

     2. Maar wat een triestig wereldbeeld: ofwel is men vóór, ofwel is men tegen. De wereld zit ineen van ‘anti-mensen’. Wie geen fan is van N-VA of nationalisme, is *dus* meteen een Belgicist. Niet zeer luid hoera roepen bij alles wat één partij in de regering doet, is meteen “voortdurend stokken in de wielen proberen steken”.

      Uw pogingen tot neerbuigende superioriteid zijn meer belachelijk dan iets anders, trouwens.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.