Links van 11 mei 2017 tot 23 mei 2017

Liever Gutmenschen dan cynici – De Standaard
Dat die stroom aan verwijten niet ophoudt, is vreemd. Rechts heeft het op veel plaatsen allang voor het zeggen, ­militairen staan op straat en debatten over migratie en islam worden grotendeels door rechtse ideeën gedomineerd. Waarom dan nog blijven verwijzen naar wat anderen (zouden) doen? Vanwaar de nood aan die sardonische spot? Natuurlijk is de weg naar de hel geplaveid met goeie bedoelingen en omvat politiek meer dan sentiment, maar wat zouden we doen zonder juiste intenties?

Handel domineert het circulatieplan: Gent schaaft parkeertar… (Gent) – Het Nieuwsblad
De realiteit is dat parkeren in Gent niet duurder is dan in Antwerpen of Brussel. Onder de Vrijdagmarkt, bijvoorbeeld (6 euro voor 3 uur), betaal je ongeveer even veel als aan de Meir (7,50 euro) of aan de Beurs in Brussel (6,90 euro). Het zijn grotere steden, met andere sterktes en zwaktes. Maar parkeren in steden is nergens goedkoop. Behalve in Brugge, de helft zo groot als Gent. Daar kom je er met 4 euro vanaf voor 3 uur.

A Story of Slavery in Modern America – The Atlantic
I had a family, a career, a house in the suburbs—the American dream. And then I had a slave.

Bart De Wever, voorzitter-voor-het-leven, blijft onvervangbaar – Apache
’Ten laatste in 2014 stop ik als partijvoorzitter,” zei De Wever toen aan Gazet van Antwerpen (…). Dat staat in marmer gekapt. Ik heb er dan 10 jaar opzitten. Langer zou nadelig zijn voor de partij. Ik heb al te veel politici ten onder zien gaan aan de illusie van onsterfelijkheid.

WordPress is evolving and you should care – Riad Benguella
Do you know WordPress, this tool that powers 27% of the web? This big old CMS everyone loves to hate because It’s oldish, it’s PHP and it’s not an SPA? but in the same time, everyone uses because it’s so great at achieving the goal it’s designed for: creating content? Well! It’s time to stop criticizing and take a look at what’s happening in the WordPress community and what we’ll get for the next iteration of our beloved CMS.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.