Een stap dichter bij mijn droomtoestel

Ik heb er in de loop van de jaren al veel over gedroomd: een ding dat een boekje is en waarop kan geschreven worden maar dat ook digitaal is.

Begin de jaren 2000 had ik op mijn werk een TabletPC, en twee jaar voor de iPad zelfs maar had Microsoft de Courier in zijn pijplijn zitten:

Ik blijf er van overtuigd dat vingers en stylus beter zijn dan enkel vingers, en de form factor van een boekje is daarvoor perfect.

Helaas werd die Courier afgevoerd — naar verluidt omdat de makers absoluut iets volledig anders dan Windows wilden maken. Logisch vanuit hun standpunt, wegens Windows in 2008 was niet wat Windows nu is. Ze hebben dan jaren later Paper gemaakt, en dat geeft een idee van wat Courier ongeveer zou geweest zijn van UI:

En nu zijn we dus binnekort 2018, tien jaar later.

Microsoft is er weer klaar voor om iets als de Courier te maken. Er was een tijdje geleden al de (ook al) afgevoerde Surface Mini (die ik totally zou gekocht hebben), ze hebben hun patent op een vouwbare foon met twee schermen, ze hebben de ervaring van jaren, en hoe hard hoop ik dat het er van gaat komen? Zéér hard.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.