Misselijkmakend

Allez serieus, De Standaard, waar zijn jullie mee bezig?

Er wordt een ‘State of the Union’ gedaan, de oppositie heeft kritiek, die kritiek is onder meer het volgende:

 1. Regering zegt: 60.941 nieuwe jobs erbij, hoera! Blijkt: elke job kost de regering 102.000 euro, 70% van de jobs zijn deeltijds, jobwinst in privé wordt geteld maar jobverlies bij overheid niet.
 2. Uitkeringen gingen opgetrokken worden tot armoedegrens, Zuhal Demir zei recent dat dat niet zo zal zijn.
 3. Werkzaamheidsgraad is in vergelijking met Europa laag, loonstijging idem.
 4. CD&V hield bij regeringsonderhandelingen been stijf over meerwaardebelasting, daar is nu geen sprake meer van. Oppositie vindt niet dat er van rechtvaardige fiscaliteit kan gesproken worden.

Hoe brengt De Standaard dat? Zó brengt De Standaard dat:

pogingen

 

5 reacties op “Misselijkmakend”

 1. Waar haal je die cijfers onder n° 1? Want die zouden betekenen dat 6,2 miljard EUR uitgegeven werd voor jobcreatie? Lijkt me toch een serieus overdreven cijfer???

   1. DS haalt ze van de UGent, die ze dan weer haalt van het Planbureau, enz… enz… Lijkt me moeilijk controleerbaar, en dus weinig geloofwaardig…

 2. Over een vlag die de lading niet dekt gesproken, die krantenkop kan er wat van. En sinds wanneer is correct oppositiewerk gelijk aan schaden?

  Wanneer ik die vier punten zie staan, vraag ik me af of de regering haar prioriteiten wel op een rijtje heeft, dat er een op weinig gebaseerde goednieuwsshiw wordt opgevoerd, en dat je met (weglaten van) cijfers (en een paar welgemikte criteria) alles kan bewijzen.

  Allen naar apache.be of dewereldmorgen.be, en daarna kattenfilmpjes kijken om het humeur terug op te krikken 😉

Reacties zijn gesloten.