Hoera, Good Eats is terug!

Ik heb vanavond meteen het recept van de eerste aflevering gemaakt, en jazeker: het was uitstekend. (De zwarte strepen zijn er omdat ik de pot twee keer na elkaar gebruikt heb zonder af te wassen omdat ik het gecarameliseerde dat er al in zat niet wou verliezen.)

Alles enorm eenvoudig, alleen duurt het wat om de tomatensaus te maken. 🙂

De tomatensaus is look geplet met zout, een minuut of twee gebakken in olijfolie, dan een paar ansjovissen en wat piment d’espelette aan toegevoegd, nog een minuutje laten staan tot de asjovis opgelost is, en dan uitgelekte tomaten uit blik, en laten inkoken. Een uur of meer, tot het de consistentie van tomatenpuree heeft. Oh, en voor de smaak zit er ook nog een rand van een stuk parmesaan in — zo komt dat droog stuk onderaan de frigo nog eens van pas.

De kip is kippenborst, plat gemaakt tot pakweg 3-4 mm dik en in stukken gesneden, licht gepekeld (zout op doen, op een rooster in de frigo een uur of zo), en dan gepaneerd (eerst bloem, dan ei, dan een mensel van chapelure, droge oregano, droge peterselie, en salt&vinegar chips). Krokant bakken in olie en boter, en laten uitlekken.

Dan een zéér klein bodempje tomatensaus in een ovenschotel smeren, een minuut of twee onder de grill laten staan, stukken kip op sorteren, klein beetje saus op doen, en een mengsel van geraspte mozarella-voor-pizza en in mijn geval Comté op doen, en nog een minuut of zo onder de grill tot kaas gesmolten is.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.