Verkeerd verbonden

Dat was raar. We kregen op het werk een boodschap via het websitecontactformulier: iemand die vroeg of hij eens met iemand kon spreken, over beroepskeuzes en hoe UX/UI en ander design daar zou kunnen in passen.

Ik spreek wel eens graag met mensen, dus ik zei dat ik hem wel zou opbellen als mijn vergadering er op zat.

Vergadering was gedaan (spannend, ‘t was een website verzetten van één adres naar een ander, dat kan altijd op interessante en onverwachte manieren fout lopen), ik neem mijn telefoon, ik bel.

Een Franstalige stem neemt op. Qu’à cela ne tienne, ik stel mezelf beleefd voor en vraag of Vincent (de mens die ik zou spreken) er was.

Ik kreeg een antwoord waar ik niéts van begreep. Maar serieus: een klankenbrij waar kop, staart noch watdanook anders aan te knopen was.

Ik herhaal mijn vraag, of ik Vincent kan spreken.

Stem aan de andere kant wordt zeer boos. Ik vraag om trager en duidelijker te spreken. Stem aan de andere kant wordt hysterisch kwaad. Ik begrijp half dat mij gevraagd wordt waarom ik bel.

Ik verontschuldig mij, zeg dat het een verkeerd nummer zal zijn, en leg af.

Ik kijk naar het nummer dat ik belde op mijn telefoon, zie 0473 39 9x xx staan, herlees het nummer in de mail en zie daar 339.xxx staan, bedenk “oh damn, ik heb 399 in de plaats van 339 gedraaid”.

Ik ben opnieuw, krijg dezelfde persoon aan de lijn. Die zelfs niet wacht tot ik iets zegt om te beginnen krijsen. Ik begrijp er weer geen snars van, vraag om alstublieft minder snel en duidelijker te spreken. Ik begrijp het nog maar half, maar plots begint de persoon aan de andere kant iets als een mantra te herhalen, en hoor plots dat hij een naam en voornaam wil. Ik zeg de naam die ik probeer te telefoneren, de persoon aan de andere kant wordt nog kwader en blijft een naam en voornaam vragen.

W e i r d .

Ik heb er mij zo snel als mogelijk van af gemaakt, gezegd dat het een eerlijke vergissing was, dat ik een nummer had gedraaid maar dat ik dacht dat ik een verkeerd nummer had gedraaid en dan een tweede nummer dacht te draaien, maar dat het hetzelfde nummer was en dus nog altijd verkeerd was (0473 39 9x xx en 0473 399 xxx, het kan iedereen overkomen) en sorry maar salut, ik zal die mens wel een mail sturen salut daag merci tchauwkes merci daaag.

*
* *

Die Vincent een mail gestuurd dat zijn nummer wellicht verkeerd stond in de mail en dat hij mij kon bellen.

Tien seconden later, telefoon. Ik heb zelfs geen tijd om hallo te zeggen: ‘t is de vreemde meneer waarmee ik verkeerd verbonden was. Die mij weer een gezinsverpakking lettergrepen toekrijst waar ik niets van begrijp. Ik leg nog eens, zeer traag en duidelijk uit wat er gebeurde: eerlijke vergissing, nummer gekregen, nummer gebeld, dacht ik fout gebeld had en nummer opnieuw gebeld, duidelijk geworden dat het nummer zelf fout was einde verhaal.

Niét einde verhaal voor de mens aan de andere kant van de lijn. Dat hij wist wat mijn nummer was. Dat hij eiste dat ik zijn nummer zou verwijderen. Dat hij mijn naam en voornaam wou. Dat hij klacht zou neerleggen. Dat hij het allemaal niet vertrouwt. Dat ik anders nooit twee keer zou bellen. Dat hij NU mijn naam en voornaam wou omdat hij naar de politie zou gaan.

Zucht. Ik heb het een laatste keer vriendelijk uitgelegd en dan zonder veel pardon afgelegd.

Een minuut later belt die persoon mij wéér op.

Dan heb ik mij wél kwaad gemaakt. Serieus. Wat voor manieren zijn dat nu?

(Eén van de 9’s moest een 6 zijn, in het telefoonnummer, blijkbaar, trouwens.)

Één reactie op “Verkeerd verbonden”

  1. Dit zijn de verhaaltjes waarom ik u al jaren volg. De rest, dat wordt er dan eigentlijk gewoon bijgekomen. Tja

Reacties zijn gesloten.