Een anthologie-serie op Prime: tien afleveringen van een uur, met telkens een verhaal van Philip K. Dick als inspiratie. Soms wat dichter bij het verhaal, maar vaker is het origineel niet veel meer dan een vertrekpunt.

Zoals We Can Remember it For You Wholesale de basis was van Total Recall en Do Android Dream of Electric Sheep die van Blade Runner.

En toch, en toch: elk verhaal is zó herkenbaar Philip K. Dick. Het helpt natuurlijk dat Dick zó enorm veel bij heeft gedragen aan ons collectief sciencefictionvocabularium. En ook: dat Dick niet zo enorm ver zat van de wereld van nu.

Niet alle tien afleveringen zijn even goed, maar er zitten er een aantal echt uitstekende bij. Mijn persoonlijke favoriet is aflevering negen, over een man die in en uit een alternatieve wereld stapt, waar allerlei mensen om verschillende redenen in terechtkomen, en waar iedereen gelukkig lijkt te zijn. Timothy Spall is nooit minder dan uitstekend, en wat hij hier doet is machtig schoon.

Ik ben tot nog toe eignelijk zeer content van mijn Amazon Prime-abonnement. Al veel schone dingen gezien op Prime Video.

Één reactie op “Philip K. Dick’s Electric Dreams”

Reacties zijn gesloten.