Space Opera hoezee!

In boek één stierf de keizer van het bekende universum en werd zijn dochter onverwacht zijn opvolgster, nadat de zoon van de keizer schielijk kwam te overlijden in een auto-ongeluk.

Het bekende universum is een hele groep werelden, bijna allemaal op onherbergzame rotsen en/of habitats, en één zeer verafgelegen planeet. Ze zijn verbonden met een soort hyperspace lanes, maar! Blijkt dat die hyperspace lanes allemaal gaan verdwijnen, binnen onafzienbare tijd!

En dat is redelijk dramatisch, want de miljarden en miljarden mensen die er zijn, leven voor 99% op plaatsen die volledig afhankelijk zijn van verschillende andere plaatsen (wegens een systeem van monopolies dat al duizend jaar in voege is, en niet te vergeten dat ze niet op planeten zijn maar op habitats die niet kunnen blijven overleven zonder wisselstukken die een halve melkweg verder gemaakt worden).

En dus zit de nieuwe keizer, Grayland II, met een probleem. En niet alleen dat: ze is misschien wel populair bij de mens op de straat, maar ze is absoluut onpopulair waar het telt — bij de grote Huizen (die met de monopolies). Ze probeert met man en macht verkocht te krijgen dat er écht een probleem is, maar niemand lijkt dat te willen snappen. Niet de Huizen, niet het Parlement, niet de Kerk.

Veel meer dan dat is er niet over te vertellen zonder spoiler, maar: het was andermaal onderhoudend, en op een paar uur uit. Benieuwd naar het derde boek. Ik vermoed dat er aliens aan te pas gaan komen. Of dat de Aarde (die hier al minstens meer dan duizend jaar totaal verloren is) er iets mee zal te maken hebben.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.