Het heeft de afgelopen weken denk ik zo ongeveer elke dag geregend. Het kan zijn dat ik mij vergis, maar ik dat het verleden jaar geen enkele dag geregend heeft. Voor zover ik nu zie, zorgt de regen niet voor enorm veel problemen.

Wel veel mos, wat ik in juli niet echt meer verwacht, maar voor zover ik zie niet enorm veel slachtoffers — op twee plantjes na, waarvan ik had gehoopt dat ze het in de verzengende hitten en droogte goed zouden doen. Maar dus wel enorm content van het mos:

Het blijft spannend voor de kruiptijm, maar voor zover ik ook daar zie, is er niets aan het dood gaan. Wel integendeel: zo ongeveer alle tijm die kan in bloei staan, staat in bloei. En dat wil dus zeggen dat hij binnenkort zal uitzaaien, hoera!

De tomaten blijven het degelijk doen, op één plant na. Vergelijk deze twee tomatenplanten op minder dan anderhalve meter van elkaar, in dezelfde grond geplant, met ongeveer evenveel zon en water en verzorging:

Wel spannend, allemaal.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.