‘t Is van de meneer die Harleen tekende, maar van vroeger, toen hij nog alleen maar op DeviantArt zat. En ‘t is van erotiek en BDSM en alles, maar niet van seks.

Pas op, ik heb daar a priori geen bezwaar tegen, dat het allemaal nét-niét blijft, daar niet van. Maar tgo ja. We zijn volwassen mensen, ik zou er ook niets tegen gehad hebben als het wat meer InCase zou geweest zijn dan dit.

Het verhaal: Lisa is een dominatrix, Ally 2 is een sub. Ze hebben allebei niet echt veel vrienden, ze hebben allebei dingen meegemaakt in het verleden maar niet echt enorm veel, en ze leren elkaar kennen op het interwebs. Waarna ze elkaar ook in het echt tegenkomen, met de insteek dat het enkel bij de BDSM zal blijven, en dat ze misschien wel vrienden worden op den duur maar niet meer dan dat.

Het wordt, uiteraard, wél meer dan dat. En omdat “eind goed, al goed” na boek drie wat te rap gedaan zou zijn, zijn er allerlei miscommunicaties en denken ze elk dat de andere het niet echt ziet zitten om méér te zijn dan enkel vrienden, en is het op het einde van boek 4 helemaal serieus grondig om zeep.

Spoiler warning: het loopt alsnog goed af. Niet écht een spoiler — een klein kind had het ook kunnen vermoeden aan het enkele feit dat er nog een vijfde boek is. En als er nog iéts van twijfel was, is die tegen het eerste derde van boek vijf helemaal weg.

Het is, al met al, wel een mooi verhaaltje. En mooie tekeningen ook. Niet zo mooi als die van InCase, en dat Šejić misschien ook wat andere lichaams- en gezichtstypes zou mogen verkennen, maar alla.

Er is nog een deel 6 en 7, dat het verhaal van twee andere protagonisten vertelt. Ik zal dat dan eens lezen ook.