Ik ben maar beginnen noteren op 20 januari, dus de eerste 20 dagen zijn leeg, maar kijk, dit is wanneer de kat op mijn schoot zat in 2021:

Ze heeft in totaal 43172 minuten op mijn schoot gelegen, of 719 uur, of bijna 30 dagen (29 dagen, 23 uur en 32 minuten om precies te zijn).

Het heeft er ongetwijfeld iets mee te maken dat ze echt niet zo gezond was vorig jaar — tot midden november, wanneer we er mee naar de veearts geweest zijn en die haar een spuit heeft gegeven. Ze is op anderhalve maand tijd denk ik ongeveer verdubbeld in gewicht (en geen vet maar spieren), en ze is nu veel actiever dan ze was in de helft van het jaar, waar ze soms uren op mij bleef liggen.

Dit is het gemiddeld aantal uur per dag dat ze op mij lag, bekeken per maand, en op juni na (geen idee wat daar juist gebeurd is, misschien was het gewoon te warm of zo), gaat dat min or meer in stijgende lijn tot in oktober, waar ze begot gemiddeld drie uur per dag op mijn schoot lag:

Als ik elke dag de lengtes van haar individuele bezoeken aan mijn schoot (in minuten) op een grafiek zet, ziet dat er zo uit:

Is er een verband tussen wanneer ze op mij komt liggen en hoe lang? Het ziet er naar uit van wel. Overdag, als er door de band niemand anders thuis is, zat ze gemiddeld rond de 40 minuten op mijn schoot. Na de werkdag tot aan het avondeten ging dat naar de 50 minuten, en daarna zakt het naar 20 à 30 minuten gemiddeld.

De mediaan maakt het nog duidelijker: ‘t is vooral na de werkdag dat de kat langer op mijn schoot blijft zitten, als ik in de trekzetel ga zitten en niet meer aan mijn bureau zit:

En is er dan een verschil per dag? Welzeker. In het weekend — niet verwonderlijk — zit de kat veel langer op mijn schoot tijdens de werkuren:

Alle grafieken behalve de allereerste zijn gemaakt met Excel. Het eerste ding is met een simpel D3-scriptje gemaakt, waarmee het bijvoorbeeld ook gemakkelijk is om een heatmap per maand te krijgen van wanneer de kat op mij heeft gelegen:

Prutsen met cijfers is wijs. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.