We gaan met een man of acht op weekend elk jaar. Dat is na een paar jaar in de Dardennen nu al voor de derde keer in een ideale locatie in de Nederlandse Bible Belt, in Sint-Annaland.

Ik kan er na al die jaren nog altijd niet met mijn hoofd bij hoeveel mensen er nu al kunnen zeggen dat ze binnen maanden en maanden dingen te doen hebben. Mijn hele kalender is altijd leeg — ‘t is deze zaterdag de eerste keer dat er iets in staat sinds mensenheugnis.

We hadden na veel over en weer zoeken een datum gevonden, het weekend van 14 oktober, maar toen ik vandaag de reservatie ook effektief wou doen, bleek die datum niet meer beschikbaar. En dan begon de calvarietocht: 14/10 volzet, 21/10 gaat niet voor P en D, 28/10 is volzet, 4/11 gaat niet voor P en J en D, 11/11 is volzet, 18/11 gaat niet voor een andere J, 25/11 is volzet, 2/12 gaat niet voor D en P.

Het is 9 december geworden. Dan zitten we weer alhier, Sex on the Beach te drinken, naar de diensters in het café-restaurant te lonken, garnaalkroketten te eten, en tot een stuk in de nacht de hele wereld te verbeteren.