Waar een deur dicht gaat, opent altijd een andere deur. En dat soort zaken.

Op allerlei verschillende vlakken vandaag, onder meer ook op lening- en verbouwvlak. We hebben nog een bedrag open staan op de verbouwlening die we drie jaar geleden afsloten. We gaan er, gezien de planning van de mensen die het werk uit gaan voeren, nooit in slagen om het geld op te doen voor de lening afloopt.

En tegelijk gaan we ook, gezien de offertes van de mensen die het werk gaan uitvoeren, nooit genoeg geld hebben om het werk gedaan te krijgen.

Dus moeten we nu kiezen. Geld opdoen, nieuwe lening afsluiten. Eén van de twee of alletwee. Een nieuwe lening afsluiten, dat moet hoe dan ook. We moeten dus beslissen of we het geld opdoen of niet. Een stielman vinden die in de volgende pakweg anderhalve maand nog werk zou kunnen doen.

Een nieuwe buitendeur zetten, pakweg. Of een paar binnendeuren zetten. En plinten. En een kast in mekaar timmeren. Zo van die dingen waar we al jaren op aan het wachten zijn, en waar verschillende stielmannen ons beloofd hadden dat het zonder probleem zeker zou lukken.

Pff.