Dus ik kijk naar één van mijn wilgen-in-een-pot en ik zie dit:

Onderaan en rechts en links gezonde bladeren (behalve dat ze aangevreten worden door smeerlappen van zaagwespen, grrr), maar in het midden en bovenaan: bladeren die aan het verdorren zijn.

Zeer vreemd.

Van dichter bij bekeken zie ik dat de stam gewoon kapot is. Niets aan te doen: ik neem mijn secateur en tot zover stam. 🙁

Ik dacht eerst dat er iemand tegen was gelopen of dat er een beest in zat of zo, en dat zou wel eens kunnen geweest zijn, maar toen ik die stam — die door en door droog was — in twee brak, zag ik dit:

Dat wit is, denk ik, een schimmel. Die er via een klein barstje of een wondje is in geraakt. Djutoch.

Het was niet eens de enige plaats waar dat aan de gang was, dus het zou wel eens kunnen dat het gewoon zomaar een schimmel is:

Djutoch. Dat is precies hetzelfde dat er (denk ik, opnieuw) gebeurd is met mijn Acer. Die is op het einde van vorige zomer gelijk 90% van zijn takken (en 80% van zijn stam) kwijtgeraakt aan een schimmel.

Pfeh.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.