Nieuwe zetel en paniek

We gaan een nieuwe zetel hebben in de living en die wordt vrijdag geleverd en ik ben helemaal kapot van de zenuwen en wel om deze reden!

De winkel gaf mij twee opties voor levering op de eerste verdieping: met de laadklep van de camion of met een lift. Het kon alleen met de laadklep als de camion juist onder het venster kon staan en dat daar dus 15 meter ruimte voor moest gereserveerd worden op straat, met een officiële inname publiek domein aan te vragen bij de Stad en alles.

Ik, daar geen goesting in hebbende, zei dat het dan met een lift mocht zijn. Dat zou 140 euro of zo extra zijn, en ik had al bijna gezegd dat het al lang goed was en doe maar — tot ze mij zeiden dat ik dan ook inname van publieke ruimte moest aanvragen.

Urgh. Teruggekeerd naar de optie met de laadklep (ook niet gratis, trouwens) en naar de Stad op tinternet geweest en een aanvraag gedaan. Dezelfde dag nog de vergunning gekregen (hoera en leven de efficiëntie!), twee verbodenparkerentekens gehuurd, die krengen voor de deur gezet — en nu ben ik al dagen nerveus dat er vrijdagochtend nog altijd twee auto’s gaan geparkeerd staan op de plaats die eigenlijk gereserveerd zou moeten zijn voor de camion met de zetel erin!!!

Op de bordjes staat dat het verboden parkeren is van 6u ‘s morgens tot 18u ‘s avonds. Ik zal dan om 6u30 opstaan en de politie bellen om wat er nog staat te laten takelen, zeker?