We hebben met het grootste deel van het gezin gisteren nog naar House of the Dragon gekeken, en dan ben ik in mijn bed gekropen en is het grootste deel van het gezin naar de Gentse Feesten gegaan, en dan zijn ze teruggekomen en vanmorgen zei Sandra dat de afstandsbediening kapot was.

De afstandsbediening was niet kapot want het lichtje was nog zichtbaar op een telefooncamera. De televisie: not so much. Ze stond af en was niet aan te krijgen met de afstandsbediening. Ze was ook niet manueel aan te krijgen.

Ik op het internet zoeken: een gekend probleem, blijkbaar. Televisiemodel dat soms gewoon uitvalt en niet meer opstart. Een paar minuten uit het stopcontact halen en dan weer insteken en hopen dat het goedkomt, zegt het internet. Ik geprobeerd: neen dus.

Naar de Samsungtelevisiereparatiewebsite! Ingelogd met mijn Samsunaccount, serienummer ingegeven, meteen te zien gekregen dat het toestel nog in garantie is (oef!), en verdere troubleshootinginstructies gekregen. Het enige nuttige dat erbij stond, was de stekker uit stopcontact trekken en een uur zo laten staan, dan weer insteken en zien of het rode lampje brandt. Dat deed niets.

(Er waren, voor in het geval dat niet werkte, nog een aantal andere opties zoals “steek de stekker eens in een ander stopcontact”, maar dat was dus het eerste dat ik probeerde, kijken of het stopcontact niet kapot was, of de draad, en uiteraard was het dat niet.

En dat was het dan. In de online wizard naar de volgende stappen: adres ingeven, zeggen wanneer ze mogen langskomen, yada yada. Ik op het einde van de wizard gekomen, submit: 500. Oh no. Nog eens submit: “sorry het formulier is kapot”. Nog eens submit: “we zijn ermee bezig”. Nog eens submit: 500.

Ik dus maar getelefoneerd naar de supportafdeling. Na een doolhof aan opties (“druk 1 voor Nederlands”, tuut, tuut, doorschakelgeluid, nog eens “druk 1 voor Nederlands”) uiteindelijk bij iemand terechtgekomen die wel degelijk Nederlands sprak, maar zo snel en met zo een hard aziatischachtig accent dat het moeilijk te volgen was. Mijn probleem uitgelegd, dat ik niet zeker was of mijn reparatieaanvraag wel degelijk opgenomen was of niet. Zij verzekert mij van wel, zegt dat ik binnen de twee à vijf werkdagen een mail zal ontvangen voor verdere afspraak, en zegt dan ook dat ik binnen een uur een mail zal krijgen voor een evaluatie van deze interactie.

Die tweede mail is ondertussen binnengekomen, met een vriendelijke uitnodiging om op een knop de duwen en daar een enquête in te vullen. De knop bracht mij naar een pagina die mij dit zei:

Tja. Nog werk aan de webapplicatiewinkel, denk ik.



Reacties

Eén reactie op “Televisie kapoooottt!”

  1. Al dat soort van tools zouden alles klantvriendelijker moeten laken maar het werkt omgekeerd. Ik heb op dit vlak heimwee naar de tijd dat je gewoon moest telefoneren en een mens aan de lijn kreeg …