Maar allez serieus. Ik herinner mij een tijd geleden een demo waarbij een gesprek vertaald werd over en weer, en dat dat griezelig indrukwekkend was.

Om de zoveel tijd krijgt mijn telefoon een update, meestal merk ik daar niets van omdat het allemaal kleine incrementele dingen zijn en niemand er veel spel rond maakt. Een tijdje geleden had ik er wél iets van gemerkt omdat mijn vertaal-wat-de-camera-ziet-functie er ineens niet meer was. Bleek dat ze niet verwijderd was, maar gewoon niet meer default de eerste optie onder More…, maar daar vervangen was door de functie om een wijnetiket op te zoeken of zo.

Go figure.

Ik gebruik dat regelmatig, dus nu staat het gewoon weer terug (met een foto van mijn scherm, en ja da’s redelijk stom want ik zou die vertaling ook in mijn browser kunnen gedaan hebben, maar ‘t is het princtipe):

Daarjuist moest ik mijn dochter die aan het studeren is voor haar examen morgen bellen om te komen eten, en ik zag een klein bolletje van hier is iets veranderd staan in mijn telefoneerapp op de telefoon.

Tappety-tap, en schets mijn verbazing: geen idee hoelang het er al inzat, maar ik heb nu een live-vertaling in twee richting op mijn telefoon staan.

Ik spreek in één taal, de andere kant hoort (en ziet, met live ondertiteling) wat ik zeg in een andere taal, en omgekeerd.

Zot.

De toekomst.



Reacties

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.