Night Watch turns out

Night Watch turns out to be an unexpectedly moving novel about sacrifice and responsibility, its final scenes leaving one near tears, as these sometime Keystone Kops, through simple humanity, metamorphose into the Seven Samurai. Terry Pratchett may still be pegged a comic novelist, but as Night Watch shows, he’s a lot more. In his range of invented characters, his adroit storytelling and his clear-eyed acceptance of humankind’s foibles, he reminds me of no one in English literature so much as Geoffrey Chaucer. No kidding. [Washington Post]

En gelijk hebben ze. Pratchett is een van die auteurs waarvan ik tegenwoordig elk nieuw boek koop van zodra het uit is, in harcover. Aanrader! Lezen!

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.