Kijk eens aan: helemaal links onder en helemaal rechts onder deze pagina.

Wat mij nog maar eens nijdig maakt: met veel overmoed besloten vandaag een toertje over en weer naar het park te doen, om met Louis naar Circus Plusminus te gaan (die van rechtsonderaan). Op de hoek van onze straat gekomen (en dus praktisch halfweg): gemerkt dat we geen van beiden geld op zak hadden.

Tot aan de Vrijdagsmarkt (nu ja, Groot Kanonplein) geschuifeld: automaat leeg.

Verder gewandeld naar de Groentenmarkt: automaat leeg.

En dus maar werder gestrompeld tot in de Zonnestraat, de dichtsbijzijnde selfbank sinds ze die in de Steendam gesloten hebben.

Résultat des courses: bibi ligt alweer vertikaal horizontaal. Dus: geen vuurwerk vanavond. A fortiori: geen foto’s van vuurwerk vanavond, en ik had er zo naar uitgegeken om mijn fototoestel op een geïmproviseerd statief te poten, de sluiter open te smijten en het licht te laten binnenstromen.

Crap.

Alhoewel: zelfs mocht ik niet vertikaal moeten liggen, ik zou nog niet kunnengaan, want Sandra gaat al met Chris en Michel van een paar huizen verder en ik ben van corvee voor de kinderen.

Double crap.

Maar bon, niet getreurd. Ik heb Sandra op pad gestuurd met de Ixus 400 en nauwkeurige instructies—manual, geen flits, iso 50 of 100, sluitertijd 4 seconden, fototoestel tegen een straatlamp duwen of op een reling zetten en boomstil blijven staan, wachten tot net voor het ontploffen en dan op de knop duwen; als het te licht is, naar 3 seconden gaan, als het te donker is naar 5 seconden—we zien wel wat het geeft.

En dan kan ik meteen ook eens de foto’s overtanken die Zelie vorige week gemaakt heeft.

update 1u32: stap één van de uitleg, “manual”, dat was dus “zorg ervoor dat het fototoestel op deze stand, de tweede staat, dat is manueel, dat hij niet alles automatisch doet”. In het vervolg moet ik er duidelijker bij zeggen “en dat hij niet op stand drie (panorama) staat, en zeker niet op stand vier (film), want in dat laatste geval neemt hij alleen maar korte filmpjes van een fractie van een seconde op”.

Zucht. Gelijk die keer dat Zelie een bos bloemen aan prinses Astrid moest geven, en dat de mens die er foto’s van zou trekken, er in geslaagd is om een filmpje van twintig seconden van zijn eigen broekspijp te maken.

Enfin, ’t zal volgende keer niet meer gebeuren zeker?