Prostitutie

Ah, dààr stond de uitnodiging om gratis een blik frisdrank te krijgen! En daar moet ik Luc voor lezen!

Wat voor lompe boeren zijn die marketeers wel niet? Overal links en rechts hints moeten horen op allerlei weblogs, denken dat ze daarmee wat buzz aan het opbouwen zijn of zo?

Nee, de mensen antagoniseren doen ze, zoals Luc terecht opmerkt. Alleen mensen die commentaar lezen op Cindy De Smet’s weblog komen in aanmerking.

Zijn ze zó lui dat ze niet eens onderzoek doen naar webloggers die over het Leven Zoals Ze Het Meemaken schrijven? Of mensen die specifiek marketing volgen? Of mensen die specifiek “de blogosfeer” (eurgh) volgen? Of webloggers waarvan algemeen geweten is dat ze overleven op aspartaam (hint, hint)? Waarom zij wel en ik niet? Hebben ze maar tien gratis blikjes of zo?

En trouwens, is het nu Franky zelf die die brief ondertekent of iemand “in opdracht” van Franky, die toevallig ook Franky heet?

20060210-fanta-mango-met-brief

Nee, amateurisme troef. En trouwens: Fanta is voor fuckers. Ha!

Meh. Er zijn van die dagen: het laat me, vrees ik, zó siberisch koud dat ik er me zelfs niet degelijk in kan opwinden.

Die marketingmensen: ze doen maar. Luc denkt dat er een “blogstorm” gaat ontstaan rond die actie, en dat ze een bittere nasmaak gaat laten. Ik denk het zo niet.

En zelfs àls, dan gaan ze nog zeggen bij de mannen van Ogilvy dat “er tenminste over gesproken wordt”.

Wil dat zeggen dat ik die Fanta niet ga kopen? Tuurlijk niet. Ik koop namelijk alle drank die op de markt komt en die aspartaam in plaats van suiker bevat: heelder bakken Cola Light Sango, van die roze Fanta ook, en Pepsi Max, en Ice Tea Light, en Schweppes Light: als er aspartaam in zit, koop ik het meteen.

En als ik het graag drink (die roze Fanta bijvoorbeeld), blijf ik het kopen. En als niet, dan niet.

De mannen van de marketing : veel succes toegewenst. En stuur mij vooral een nieuwe trekzetel op, of één van de andere productjes die me interesseren. En ja: de volgende lichting Fanta mag ook. Liefst in anderhalveliterflessen.

fantamarketingogilvy

Elders over misschien hetzelfde

15.06.2014: Links van 13 juni 2014 tot 15 juni 2014 | 14.12.2013: Links voor 14 december 2013 | 24.12.2007: Badgers? We don’t need no stinking badgers! | 09.09.2006: (Nog altijd) ongelooflijk | 16.08.2006: Emailmarketing | 14.04.2006: Liquid Cereal | 03.04.2006: User-generated content | 08.02.2006: Ik ben ook benieuwd

17 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.