Die Chinezen

Tip voor mensen die vrienden met kleine kinderen hebben en die ze de muren op willen krijgen: koop ze speelgoed dat lawaai maakt.

Het liefst van al speelgoed dat een vervelend lawaai maakt. Een mondharmonica is een goed idee bijvoorbeeld, maar een blokfluit is nóg veel beter: kleine kinderen krijgen hun vingers niet op alle gaten, dan komt er altijd maar één vervelende hoge toon uit als ze erop blazen.

Wij hebben onszelf de duvel aangedaan met deze hoofdvogel, gekocht op de Patersholfeesten 2006: een trekzak.

Trekzak

Het geluid dat er uit komt, is hetzelfde geluid alsof een klein kindje met asthma een harmonica zou hebben met enkel een akkoord van drie (dissonante) noten erop. Ir-ri-tant!

We hadden er denk ik drie gekocht. Normaal gezien zijn die dingen op geen tijd kapot, maar één ervan heeft het nu al bijna een jaar overleefd. En om de zoveel maand “herontdekken” de kinderen het ding, en hebben we een paar uren irritatie gratis en voor niets.

Gisteren had Jan hem mee naar het restaurant, en om erger te voorkomen, hebben we het maar afgepakt en opzij gelegd: niet spelen aan tafel was de boodschap.

…maar kijk eens naar dat instrument: wat voor vreemde zaak is dat niet! Wellicht in China gemaakt, zéker zonder licentie van Disney, en toch een soort Mickey Mouse erop. Een blauw-paars-oranje Mickey, die een chinese schildpad uit een hoge hoed tovert. In de lucht zweeft een soort Klingon Bird of Prey-achite vogel en een vlinder. Rechts op de grond staat een soort stekelvarken in de handen te klappen. Links staat een kikker in brand terwijl hij een slak (of een schildpad?) op aan het eten is.

What the fuck is up with that? Is dat het Rode Gevaar dat onze kinderen op de één of andere manier indoctrineert? En zo ja, waarmee?

An inquiring public wants to know!

8 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.