Museum

Lees alhier.

Ik was een paar weken geleden bij iemand om een website te maken. En dat moest in Flash, en dat moest flashy, en dat moest proper, en dat moest van wow! zijn en van kwabloem! en hopla kijk eens naar mij.

O ja, en het moest ook nuttig zijn, en gelezen worden door de mensen, en gevonden worden op Google, en gemakkelijk navigeerbaar en bruikbaar zijn, en eenvoudig te onderhouden door een leek.

Eén van de voorbeelden die aangehaald werden, was een site van onze vrienden van Group94. Waarop ik voorzichtig aanhaal dat het weliswaar een site is die, eum, ja, mooi is voor sommige mensen (met een goede bril en/of jonge ogen en/of een grote monitor en/of een scherm op lage resolutie), maar dat die bezwaarlijk gebruiksvriendelijk te noemen was.

Hola jong: tirade! “JAMAAR DE MENSEN VINDEN DAT DUS EEN SCHONE WEBSITE EN GIJ MET UW BEIGE MICROSOFT COMPUTERS GIJ VERSTAAT DAAR NIETS VAN EN VOOR MIJ MOET DAT OOK SPEELS ZIJN EN DAT IS NU EENMAAL ZO!!”, een reactie, het was al geleden van die keer dat ik laagdunkend deed over zijn iPod en schamper deed over de Steve Jobs-verering bij sommige Macintosh-fanaten.

Wel, kijk: het kan me niet schelen of het een portfolio is of het is een weblog of het is een bedrijfswebsite. Een website moet bruikbaar zijn. Als ik op zoek ben naar iemand om een affiche te maken voor mij, dan heb ik géén zin om me door een geanimeerd zoekplaatje-annex-rebus te worstelen, en dan op random blokjes te klikken overal om te achterhalen of die mens nog wel ooit een affiche gemaakt heeft die mij aanstaat.

En met alle respect voor alle betrokken partijen: a fortiori als het het Museum van bloederige Schone Kunsten is. Dedju. Het is alsof ze kunst expres ontoegankelijk maken.

Elders over misschien hetzelfde

24.05.2011: Links van 23 mei 2011 tot 24 mei 2011 | 27.04.2011: Links voor 26 april 2011 | 15.03.2011: Links voor 14 maart 2011 | 29.08.2008: Open Monumentendag | 04.07.2008: Usability study, shmusability study | 04.02.2008: Ladies and gents, we have a winner | 09.01.2008: De schaterlach van de dag | 30.12.2007: Filmpjes maken | 07.12.2007: XML en Flash en dingen | 14.08.2006: Flashback

9 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.