Schoenloos

Ik vind geen schoenen meer.

Mijn schoenenwinkel is verdwenen, denk ik. Of toch tenminste: hij verkoopt mijn schoenen niet meer.

Jaar en dag ging ik mijn schoeisel halen in de zwartzakkenwinkel rechtover de Vooruit, daarna in de winkel op de hoek vóór de Aula als je van de Veldstraat komt.

Ik dénk dat die winkel van naam veranderd is, of in alle geval van doelpubliek, en zeker van collectie: vroeger stonden daar aan de linkerkant als men binnenkwam stapels Dr. Martens, nu stond daar vanalles maar geen Dr. Martens.

Ik heb geen schoenen meer, met andere woorden. Want ik ging daar al járen binnen, van “mevrouw, doet u mij maar een paar zwarte Dr. Martens. Size 10. Met stalen tippen, graag. Er zijn er geen meer? Vintage 1490’s dan maar.”

(Allez ja, in ‘t echt is dat dus “een paar van dedie alstublieft, maat 10”, maar het is de intentie die telt.)

Nee, allemaal andere schoenen, dat er daar stonden. Ik ben nog een paar schoenwinkels afgegaan in Gent, maar ik heb nergens mijn merk gevonden.

Schoens

Even in dubio gestaan in de Mephisto-winkel, ‘t waren solden en er was toch wel ruim 10% korting op sommige schoenen, maar ondanks een kwartier ronddrentelen als een verloren ronddrentelaar die dringend schoenen nodig heeft, is er geen enkele verkoper of -ster naar mij gekomen, dus pech.

Ik zie me genoodzaakt mijn toevlucht te nemen tot het interweb, vrees ik.

6 reacties op “Schoenloos”

  1. Ik ging daar vroeger ook altijd mijn Dr Martens halen, toen dat nog Mayfair heette. Ik heb onlangs een alternatief gevonden in die winkel tegenover de Minard, een steampunk versie van Dr Martens waarvan me nu de naam even ontsnapt.

Reacties zijn gesloten.