Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Weekendtrip

Zo, dat staat dan ook alweer vast: binnen een paar weken een weekendtrip Rusland doen. Gent-Brussel-Moskou-Sint-Petersburg-Moskou-Brussel-Gent.

Het Hermitage nog eens gaan bekijken. En, euh, nog dingen in Sint-Petersburg. Tijd zat om nog een visum aan te vragen en een planning op te stellen!

7 reacties

 1. Veel plezier met het in-de-rij-staan aan het consulaat (of spendeer wat extra Euro door in het winkelcentrum alles voor je te laten doen).
  Het is het waard…

 2. Moskou en Sint-Petersburg staan al zo lang op mijn lijstje. Ik wou dat ik mee kon.

 3. En dat allemaal op één weekend? Als ik je schema zie, ga je meer vliegen dan Heritages bezoeken…

 4. HT: via Finland met de Ferry (ik dacht maximum 2 overnachtingen in St-Petersburg) hoef je geen visum aan te vragen. Het onderzoeken waard, wij kregen de tip vorig jaar te laat…
  Het maakt het reizen er niet noodzakelijk makkelijker op, maar het tijdsverlies bij aanvraag visum is goud waard.

 5. Dat tijdverlies aan het consulaat valt mee hoor, sinds er een nieuwe consul zit in Antwerpen is de boel daar deftig opgekuist en moet je niet zo gek lang meer wachten. Vroeger was het inderdaad dikke miserie als je daar om zes uur al stond aan te schuiven en tegen tien uur bleek dat ze er mee kapten voor de dag, dan kon je nog eens terugkeren. Maar dat is a thing of the past!

  Je moet natuurlijk wel nog naar ginder…

 6. Ik sprak over consulaat in Bxl, kan over A’pen niet meespreken. Het verhaaltje van Rendv nog mei dit jaar in Bxl meegemaakt. In de regen staan aanschuiven, een diplomaat die voorkruipt… en iedereen terug naar huis want die 35 visa voor de diplomaat hadden voorrang.
  Gelukkig is iedereen bij jullie in het gezin Belgisch, dat helpt ook wel. Met de Engelse vriendin was het niet om te lachen! Extra informatie, en opzoekwerk…

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑