Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Een kwestie van organisatie

’t Was helemaal verkeerd gegaan: er was een brief met een antwoordformulier. Het antwoordding was ingevuld en zo, en ondertekend en alles, maar ’t is niet afgegeven geraakt.

En zo doet Zelie geen namiddagstudie op school tijdens de examens, zucht. Het zal hoogstpersoonlijke begeleiding van mij worden. Dat betekent dat ik haar cursussen ook moet kennen. Een dag op voorhand studeren zou genoeg moeten zijn, vermoed ik?

En dan opvragen en alles. Ik kijk er eigenlijk wel naar uit, eigenlijk.

17 reacties

 1. Vanaf het eerste middelbaar studeerde ik ’s middags alleen thuis, meen ik mij te herinneren. Geen hulp, geen opvragen. Maar ja, ik had dat ook niet nodig, da’s natuurlijk verschillend van kind tot kind.

 2. Als die van ons alleen thuis zit, doet die precies hetzelfde als ik in de tijd: niets. En dan om halftien ’s avonds nog rap eens in haar boeken kijken en de dag erna een net voldoende halen.

  En dan zeggen ze wel van “jamaar ze zal het toch moeten leren”: inderdaad. Da’s wat we dan gaan proberen doen, samen.

 3. Ik ook wel, moet ik toegeven. Al begon ik wel om een uur of vijf-zes en studeerde ik dan tot 10 uur, en haalde ik in het eerste jaar middelbaar ook nog 82% ofzo. Dat is wel nogal gedaald in de loop van de daaropvolgende jaren, dat kunt ge niet volhouden…
  En het eerste jaar hogeschool heb ik afgezien ja, ik kon dat niet, blokken πŸ™‚

 4. Toch sterk van de school. Bij ons wordt sowieso gecontroleerd dat alle formulieren binnen zijn en mocht er nog zo eentje door de mazen van het net vallen, dan kan er heus nog eentje bij.

  In alle eerlijkheid hoop ik niet dat je alles moet mee studeren en ik zou al zeggen : doe dat je dochter niet aan. Wat voor zin heeft het onderwijs als ouders alles nog eens moeten studeren en het kind nog eens moeten begeleiden in dat studeren ?

  Zelie lijkt me een intelligente Γ©n zelfstandige meid, – wat juist de valkuil kan zijn – maar laat haar aub toch alleen en zie desnoods na of controleer nadien. Want hoe je het ook draait en keert, ze moet het uiteindelijk toch (ooit) alleen kunnen. En als ze dat op zichzelf voor elkaar gekregen heeft dan weet ze ook : dit is mijn verdienste !

 5. allright ! studentjes op den bureau !

 6. @kaat: ik stel voor ervan uit te gaan dat ik Zelie iets beter ken dat gij ze kent. πŸ™‚

 7. Michel : ongetwijfeld !
  Veel succes ermee !

 8. Kaat is leerkracht. Dat is duidelijk :).

 9. Goh, ik ben indertijd ook veel opgevraagd geweest door mijn vader. Geniale opvraagtechnieken had die, en het heeft me wel degelijk geholpen om tegen dat het tijd wat voor de hogeschool mijn eigen studietechnieken te ontwikkelen.
  Al riep ik wel eens zijn hulp in om Franse woordenlijstjes op te vragen πŸ™‚
  Ik ben alleszins dankbaar voor de hulp en al die tijd die hij daarin gestoken heeft!

 10. Maar allΓ©, het kan toch niet de bedoeling zijn dat jij mee studeert met je dochter. Gewoon controleren Γ³f ze studeert, moet toch voldoende zijn. En hooguit hier en daar iets opvragen.

 11. @Caro: ik ga dat studeren omdat ik dat wil, niet omdat dat nodig is, natuurlijk. πŸ™‚

 12. Zo een beetje middelbare school wiskunde heropfrissen, ik zou dat eigenlijk ook leuk vinden. Frans, Nederlands, etc. daarentegen…
  Succes ermee.

 13. Ge moet gewoon vragen of ge die examens niet moogt meedoen.. πŸ˜€

 14. Zeker dat je dat antoordding niet zelf terug uit haar boekentas gehaald hebt? πŸ˜‰

 15. Euh… antWoordding dus.

 16. Ik zou denken dat er stilaan al wel een digitaal inschrijvingsformulier op die website zou staan, gezien je die toch zo mooi aan het ontwikkelen bent, maar dat zal dan ook wel bewust zijn. πŸ˜‰

 17. Het zou perfect kunnen, ja, zo’n digitaal formulier.

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑