Gaan slapen

Ik heb al zeker meer dan dan een uur in de trekzetel liggen maffen, maar bij deze geef ik het helemaal op en trek ik naar bed. De oudste dochter zit, met haar volle twaalf jaar, nog naar televisie te kijken — een Hollandse homo die kledingadvies geeft, ik herinner mij een aflevering waar hij een moeder met persoonlijkheid en een dochter die niet in de pas liep omtoverde tot respectievelijk een seut en een straathoer.

Dochters die na hun ouders gaan slapen, heb ik gevraagd aan Zelie, of ze wel wist wat dat is?

Ze heeft van meewarig lachen een deeltijdse job gemaakt: neeeeee papa, ik weet niet wat dat is, maar gij gaat het mij ongetwijfeld meteen zeggen.

Onnatuurlijk, zei ik. Tegen de natuur in. Een aberratie.

Ze moest er een beetje mee glimlachen. En nauwelijks met haar ogen rollen.

Goed genoeg voor mij.

Elders over misschien hetzelfde

19.04.2013: Die ochtend, bij ons thuis | 18.03.2013: Stretch | 02.01.2013: Verjaardag! | 29.12.2012: De volgende stap | 26.12.2012: Doctor Who | 10.09.2012: Het is niet eerlijk, zeg ik u | 12.08.2012: Vollek | 30.07.2012: Potty training | 09.07.2012: Too close for comfort | 06.07.2012: Leven met één kind

One Comment

Zeg uw gedacht

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.