GSM

Ik ga een GSM hebben.

Let wel: ik zeg niet ik ga een GSM kopen met mijn zuurverdiend geld dat ik eigenlijk zou moeten uitgeven aan verbouwingen en kleren voor onze arme bloedjes van kinderen die alle dagen naar school moeten schuifelen in sandalen gemaakt van opgerolde kranten met plastiekzakken van de GB errond (in de sneeuw! tot aan hun middel!.

En ik zeg ook niet ik werk op zo’n fantastisch werk dat ze niet liever hebben dan mij een mooie GSM te kopen om ermee te doen wat ik wil want het zijn nu eenmaal zeer sympathieke mensen op mijn werk, en ik heb zo’n ding ook eigenlijk wel heel erg dringend nodig in mijn dagdagelijkse beslommeringen.

…et pour cause, dat ik geen van beide bovenstaande beweringen uit: ik heb eigenlijk al jaren geen GSM meer gebruikt. Ja, op mijn vorig werk had ik er één, maar die is op een dag daar blijven liggen en toen ben ik op ziekteverlof gegaan en is die GSM nooit meer gebruikt. En zelfs toen ik hem had, gebruikte ik hem niet.

Ik vind GSMs namelijk zo ongeveer het meest onbeleefde stuk gereedschap ter wereld. Waar een e-mail of een rss feed nooit stoort (of het zou moeten zijn dat je zo gek bent om het emailprogramma een geluid te laten spelen als er mail toekomst, én het de hele dag laten aanstaan), stoort een GSM altijd. Bah.

Maar goed: de realiteit van de zaak is dat ik elke dag minstens twee uur op de trein zit en dus helemaal onbereikbaar ben, dat Sandra met een andere trein dan mij naar huis gaat en dat we dus in totaal ‘s avonds twee uur voor elkaar onbereikbaar zijn, en dat het soms wel redelijk vervelend is dat ik geen GSM meer heb. Zoals eergisteren bij de coiffeur, toen ik een afspraak had moeten maken voor Sandra maar me niet meer kon herinneren of het vrijdagvoormiddag dan wel -namiddag paste voor haar.

en dus ga ik een GSM hebben. Ofwel koop ik hem, ofwel wordt hij gekocht, maar hij komt er hoedanook.

en dus zit ik met De Vraag Van Het Kwartaal: wat is tegenwoordig de beste GSM die ik in België kan kopen voor een niet totaal belachelijke prijs?.

Zo’n Samsung D500? Een Sony Ericsson K500i? Ik denk dat ik het eens ga vragen aan de mannen van den IT, die kennen er misschien meer van. Of aan mijn collega Maarten als hij terug is van skiverlof, ik heb zo’n vermoeden dat hij helemaal au fait is met de jeugd van tegenwoordig 😀

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Kies de goedkoopste, goed genoeg. Weet je, voor mij is een GSM gewoon fast email. De onnozelaars die me *bellen* spreken hun “voicemail” in de vergeetput in. De mijne is gekocht op een market in Manila, en hij is tri-band uiteraard. In België zou ik er echt geen nodig hebben. In Azië is het een lifeline. Maar dat is niet zo verwonderlijk in landen waar snailmail er 5 weken over doet en geen kat een landline heeft. De tarieven liggen in België ook veel te hoog.

  2. Ik neem aan dat je niet hoeft te bellen maaar vooral gebeld wilt worden. Je kan dan eens proberen een 2ehands telefoon te nemen. Bijvoorbeeld op ebay, zoekterm nokia levert al een fors resultaat op.

    Bij een goedkoop abonnement met GSM betaal je natuurlijk ook indirect voor je GSM. Je kan nu een sim only abonnement of prepaid nemen en dat een mooi telefoontje 2e hands erbij zoeken. Alleen even opletten dat de telefoon niet te oud is.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.