The Poison Within

Kom nu tegen wat er in mijn inbox zat:

Zoals u ongetwijfeld weet heeft het ABVV Luik-Hoei-Borgworm in het kader van een grootscheepse campagne tegen extreemrechts (“Met extreemrechts lig jij in het vizier”) enkele weken voordat het fascistische Vlaams Blok besloot van naam te veranderen (om aldus een veroordeling wegens racisme te ontlopen) de vzw Vlaams Belang opgericht.

Onze bedoeling is duidelijk: wij willen een andere visie op het belang van Vlaanderen, maar ook van Wallonië en Brussel geven. Die visie stoelt op de strijd tegen partijen die de vrijheid in de kiem smoren, op de verdediging van de democratische waarden en van het federale karakter van de sociale zekerheid.
Maar wij willen ook stokken in de wielen steken van het vroegere Vlaams Blok en waarom niet beletten dat het die naam bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen kan gebruiken.

Daarom lanceren wij een brede rekruteringscampagne om lid te worden van de vzw Vlaams Belang om de partij het Vlaams Belang af te blokken. Een kans voor alle burgers die gehecht zijn aan de democratische waarden om dit initiatief te ondersteunen en er een ruime weerklank aan te geven d.m.v. een campagneset die elk lid zal worden toegestuurd.

Wij nodigen u hierbij dan ook uit

  • Lid te worden van de vzw Vlaams Belang tegen extreemrechts door storting van een jaarbijdrage van 3 euro op rekeningnummer 132-5035565-42 van de vzw (lidkaart en campagneset worden u per post toegestuurd);
  • Ruime weerklank aan deze campagne te geven door ofwel deze brief verder te verspreiden ofwel ons de verscheidene versies van het campagnemateriaal te vragen.

Wij danken u voor het gevolg dat u aan ons initiatief zult geven en verheugen ons nu al u in de komende weken en maanden te mogen verwelkomen op het terrein van de strijd tegen extreemrechts.

Op het eerste gedacht grappig, op het tweede gedacht, eum, een mens stelt er zich vragen bij.

Maar ‘t zal mij benieuwen wat er uit komt.

update: hang on! Ik had dat helemaal verkeerd gelezen! Het zijn gewoon mensen die vragen om lid te worden van hun eigen vzw Vlaams Belang, die niets te maken heeft met de partij Vlaams Belang!

Pff, zwak. Zo kan ik het ook.

Nee, ik dacht bij eerste lezing dat ze opriepen om lid te worden van het Vlaams Belang zelf. En, geef toe, zou dat niet een veel fijner gedacht zijn? Zou dat niet eens een origineel initiatief zijn? Dat het Vlaams Belang plots duizenden en duizenden leden bij krijgt, en dat die plots de partij een andere richting doen volgen? If you can’t beat them, join them, then subvert their message?

…maar aan de andere kant, ik lees links en rechts dat het er bij het VB niet zo democratisch aan toe gaat kwestie van interne beslissingen, dus vermoed ik dat het ook niet heel erg veel zoden aan de dijk zou brengen. Zetten. Doen. Eum.

Anyway.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.