Songfestival 2005

Malta, was dat niet van you are my lady, and I am your man? Roemenië vind ik nog altijd slecht. Al zullen ze wel hoog scoren, helaas.

Gülseren, die ik echt wel goed vind normaal gezien, had ik beter verwacht. De Noren waren nog altijd bijzonder grappig, en de Moldovezen eigenlijk ook.

De Albanese dame deed geen pijn aan de ogen.

“You’ll be mine cause I’m contagious”? De man van Cyprus had helaas enkel zijn lijf mee, zang noch liedje noch choreografie zaten hem mee.

Ah tiens, de Spanjaarden hebben Las Ketchup gestuurd? Of tiens nee, ‘t is gewoon iets dat er erg op lijkt. Ho-hum.

En ook de juffrouw uit Israël was niet onaangenaam om naar te kijken. Liedje: totally forgettable, ook al ergens gehoord trouwens. Maar de juffrouw: niet slèkt.

‘t Is blijkbaar het jaar van de on-stage percussie: tot nog toe lijkt het alsof een kwart van de liedjes iets Stomp!-achtigs doen op het podium. Serbië en Montenegro doen het met twee paukenisten, die wel zeer enthousiast staan te bonken. Geen relatie tussen het bonken en het geluid op de soundtrack, maar tien op tien voor inzet desalniettemin.

Denemarken vond ik vorige keer niet zo, maar deze keer iets beter. Niet veel beter, maar bon. Zweden, dat Las Vegas-ding, vond ik geeneens slecht. En de juffrouwen in jumpsuits waren ook wel in orde.

Macedonië ook al percussie, en voro de rest, ho hum. De liedjes vloeien ook dit jaar naadloos in mekaar over, een soort audiovisueel tapis-plein: niet onaangenaam, niet meteen aangenaam ook.

De Oekraieners, tja. Razom nas bahato nas ne podolaty, weet de ondertiteling me te zeggen. ‘t Zal wel iets met de revolutie zijn en zo zeker? Nee, zwak.

De dame uit Duitsland, och ja, weer zo’n liedje dat een samenraapsel is van drie andere liedjes die we al ooit eens gehoord hadden, en ze heeft haar palto niet afgestoken, dus niet goed, boe!

Croatië: ook paukachtige dingen op het podium, al klinkt er steel drum op de achtergrond. Verder een proper gewassen kerel en nog altijd de drie dames-met-blote-buik. Mja.

Ah kijk, de madam van Engeland is terug en zingt nu voor Griekenland. Zoals Wogan zei: “Honestly, if half the women tonight don’t go home with a chill on their kidneys…”

Rusland, ook weer geen lelijke dame, maar zucht, zo’n slecht liedje.

Ah kijk, daar is ABBA uit Bosnië en Herzegovina weer. Next!

Zwitserland, om de een of andere reden, vind ik van de betere dingen we tot nog toe gezien hebben. En ‘t is bijna gedaan, dus dat zegt, eum, iets.

Litouwen is anders, in de zin dat het traag is en dat er maar twee mannen op het podium staan, maar helaas: anders is in dit geval niet beter. En hun achterlijke choreografie (denk Petra in haar aller-allerslechtste moment ooit) helpt hun zaak niet.

Frankrijk doet dat vind ik ook wel niet zoooo slecht. Enfin ja, niets buitensporig goed, maar afgrijselijk slecht is het ook niet.

[televoting, yap yap]

Ah kijk, het muziekstuk in de pauze is… percussie. Dat hadden we vanavond nog niet gehad.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.