K-day minus 2

Oh, oh, oh! Helemaal onder de radar voorbijgegaan, maar wél zo belangrijk!

Maandag, maandag, beginnen de verbouwingen aan onze keuken! Zondag maak ik foto’s van de keuken in de toestand vóór, steken we alles in dozen, en maandag, maandag, komen Peter en Freya onze nieuwe keuken installeren.

Het wordt ongelooflijk spannend: ze zijn er al een tijd mee bezig in hun atelier, het is allemaal maatwerk, en we hebben het nog niet gezien.

Span-nend!

‘t Is trouwens bijzonder vreemd: er liggen hier op dit moment zes meisjes te slapen boven. Anna en Zelie, maar daarnaast nog vier vriendinnetjes. Ter verlate okkasie van Zelie’s verjaardag: ze hebben op straat gespeeld en zelfsgemaakte pizza gegeten en dan ijs, en dan hebben ze tot elf uur naar muziek geluisterd en gespeeld op de kamer van Zelie.

Maar dat is niet vreemd. Wat er vreemd is, is dat we (vooral Sandra dan, ik heb wat in de living rondgepotterd) wat opgeruimd hebben. En wat een enorm verschil dat eigenlijk maakt: de living is plots weer min of meer leefbaar, en ik zie er weer wat klaarheid in.

Dat en de keuken vanaf maandag, en wie weet krijgen we nog ooit hoop op een zekere mate van afwerking van het huis. Zucht.