De Standaard blijft groeien!!

…maar zó goed nieuws dat ik in De Standaard las:

De Standaard zag in het derde kwartaal zijn verkochte oplage stijgen met 1,7 procent […] ten opzichte van vorig jaar […]

De zakenkrant De Tijd was de grootste verliezer, met een achteruitgang van 5,5 procent […] Ook de Gazet van Antwerpen […] en Het Nieuwsblad/De Gentenaar […] zagen hun verkochte oplage zakken.

De Morgen was de sterkste stijger (+3,1 procent […]), terwijl Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg ongeveer stabiel bleven.

Doen het goed: De Standaard en De Morgen. Doen het slecht: De Tijd, GvA, Nieuwsblad/Gentenaar.Doen het meh: HLN en HBVL. Juist?

Wacht, ik doe een grafiekje:

Krantenverkoop

Ja, op dié manier is de spectaculaire remonte van Morgen en Standaard wel meteen in perspectief geplaatst, natuurlijk.

(Akkoord, akkoord, de cijfers stonden erbij, in het artikel. Maar toch.)

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Ik lees zelf De Standaard, en ik het lijkt mij ook beter mochten meer mensen de zogenaamde ‘kwaliteitskranten’ lezen. Maar wie zijn wij om neerbuigend te doen over de lezers van HLN? Is het fout dat er veel mensen zijn die korte artikels en wat meer human intrest (sensatie?!) willen lezen. Zolang de regels van journalistieke ethiek niet overtreden worden in de zoektocht naar sensatie, lijkt er mij niets mis met HLN.

  2. Het gaat hem niet over neerbuigend, het gaat hem over marktaandeel, over centen. Kranten schrijven de lezers naar hun smoel met oppervlakkige en emo- verhalen om hun oplagen en verkoop te kunnen verhogen. De kijk- en lezerscijfers tellen alleen maar. De medie geven alleen maar wat het peplum wil lezen. Zie je ook op internet. Ontzettend democratisch maar vervlakkend. Ikzelf ben er al lang mee opgehouden om een onderbouwde mening op mijn blog te zetten: no avail. Ik doe verder voor de lol, om uit te dagen, zonder meer. Waarom zou ik? De meeste reacties zijn van zo’n debiel niveau dat ik de moeite niet meer doe om nog een post te schrijven die op iets of wat trekt. Ik hou mijn diepste gedachten voor mezelf en de rest kan …
    AND this is the end of the internet as we knew it, trouwens, dat wist ik al lang.
    Nèm

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.