Leve André Vermeulen

Ik weet niet hoe het met u zit (hoe het met Ilse zit, weet ik wel), maar ik kan me bijzonder levendig herinneren dat ik ging van “maar allez, wat doet André Vermeulen nu in dat Eurovisie-gedoe? dat is toch een serieuze journalist?”

Waar is de tijd dat André Vermeulen gewoon nog de expert Latijns-Amerika en Zuid-Europa was, en dat zijn Songfestivalzijstappen niet meer dan excentrieke trekjes van een Echte Journalist waren?

Ik vind het in ieder geval fantastisch, dat hij weer als gewone mens op het scherm komt, en niet als residente kenner van de laatste esbattementen van Verka Serduchka en Guildo Horn.

Doe mee met de conversatie

10 reacties

 1. Ik heb de eer en het genoegen gehad om met André op staatreis te gaan naar Roemenië vorig jaar, en ik stem volledig in. André is een slimme mens, en een echte journalist. Go André!

 2. Geen slecht woord over Guildo Horn. Ik heb hier nog een plaat liggen van Guildo und die Orthopädischen Strümpfe: “Ich find’ Schlager toll”, op de wijze van “I love rock’n’roll”.

  Iedereen die die single gehoord heeft, is meteen verkocht. Zo ook André Vermeulen waarschijnlijk.

 3. Bekeek het nieuws op VRT op dinsdag 19/01, aangaande Haïti met een intervieuw met André Vermeulen.
  Wat ik niet begrijp is dat een door de wolf geverfde reporter een intervieuw rechtstreeks op tv laat afnemen op een luchthaven met al het bijkomend lawaai…Wim Devilder moest en dat kan het kleinste kind raden, afhaken van het intervieuw wegens, “geluidsoverlast op de achtergrond van het intervieuw”. Een lachertje André.

 4. ik ben duidelijk veel jonger dan jullie allemaal, ik kan me dus andré alleen van het songfestival herinneren. ik *wist* niet eens dat het een journalist was die ook andere dingen deed.

 5. Michel, dank je! Ik heb het ook niet opgezocht en ik ben het ook vergeten, maar toen ik zag hoe sterk Vermeulen daar staat voor de micro, en hoe adequaat zijn verslaggeving dacht ik dat het haast niet anders kon dat hij ervaring had..ik neem aan dat hij zelf ooit de knoop heeft doorgehakt, de buitenlandse journalistiek in die landen is nu eenmaal niet evident. Ik heb een totaal ander beeld over de man, dat aansluit bij de bewondering die ik heb voor de mannen en vrouwen van de pers die daar hun werk doen!

 6. Ha, vandaag ook toevallig nog gezegd dat André dat goed heeft gedaan.

  En @Verschueren het Europese journaille deed zijn standups op de luchthaven puur uit logistieke/EBU/satelliet-noodzaak.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.