Evernote

Langzamerhand vult mijn to do-lijst zich. Ik heb een reeks foto’s staan. Ik heb er vergaderverslagen in. Dingen die ik moet lezen. Ideeën.

Voorlopig lukt het nog probleemloos met de gratis versie, maar ik kan me inbeelden dat ik er wel eens geld voor zou neertellen, voor de volledige versie.

Het is een kwestie van een reden te hebben om het te gebruiken, natuurlijk: bij mij was het dat ik op drie verschillende computers werk, en dat ik voortdurend overal notities neem en dat die nooit met elkaar gesynchroniseerd zijn.

Het is wel wat: de derde of vierde keer of zo dat ik probeerde om met Evernote te werken, hiervoor zag ik het nut er niet van in. En nu ben ik op zoek naar manieren waarop ik nog meer dingen erin kan krijgen.

Al mijn data in de wolken, binnenkort.

Doe mee met de conversatie

14 reacties

 1. Ik ben ondertussen al een tijdje Evernote Premium, en ik gebruik het echt voor vanalles.

  Ik heb een notebook voor recepten, die ik devoot tag zodat ik heel makkelijk kan zoeken. Ik heb alle rondslingerende uitgescheurde recepten die ik liggen had rechtstreeks naar Evernote gescand, en dat is cool, want doordat hij ook in die tekst zoekt is alles nu veel makkelijker terug te vinden.

  Ik heb een notebook voor interessante artikels die ik tegen kom, net als voor boeken die ik ooit wil lezen. Ik heb een wishlist voor mezelf en voor familieleden. Ik sla ook veel op in mijn “home decor”-notebook, voor als ik ooit een volgend huis heb. Kom ik een artikel tegen over coole winkeltjes in Londen, dan gaat dat in mijn travelnotebook.

  Ik vind het ook cool dat je foto’s kan nemen en dat hij ook daar de tekst van scant. Zo kun je whiteboards van vergaderingen bijhouden door er een foto van te trekken, of wijnetiketten, als het lekker was, of je reisdocumenten, voor als je ze verliest. En je kunt ze als je premium bent offline maken, dus dan kun je er altijd aan. Ik neem ook foto’s van adreskaartjes, in plaats van ze bij te houden.

  Het duurt eventjes, maar na een tijdje maak ik heel snel de reflex van iets in evernote te steken als ik het moet onthouden voor ooit. En dan is het gewoon zaak om je inbox af en toe uit te mesten en alles mooi in het juiste notebook te steken.

  Ik ben geweldig fan, eigenlijk.

 2. Springpadit.com lijkt mij ook wel leuk. Gratis, met apps voor iPhone en Android. Ik heb wel meer de indruk dat het een vergaarbak is — minder focus op to-do lijstjes…

 3. Miljaar, wat een handig tooltje die Evernote. Heb je zo nog van die dingen die altijd handig zijn? Ze mogen zelfs overbodig zijn, als ze maar handig lijken…

 4. Een gelijkaardig programma dat ik net ontdekt heb is Simplenote. Simplenote kan enkel overweg met tekst en synct teksten tussen iPhone, iPad, internet en je pc (via programma’s van derden zoals Notional Velocity). Is eigenlijk de notitie-app op je iPhone & iPad, maar dan hoe hij zou moeten zijn.

  Ik gebruik ze beiden: simplenote voor teksten die ik zelf schrijf (blogposts, onderzoek …) en evernote voor al de rest als algemene vergaarbak en archief. Simplenote werkt sneller en eenvoudiger dan evernote, dat soms wat bloated aanvoelt.

 5. Mja, zeer boeiend allemaal om zo al je data samen op te slaan, te sorteren met tags, te linken met je laptop, iphone, facebook en flickr en zo, maar uiteindelijk staat alles wel ergens op het net en niet bij je thuis, of vergis ik me? En kan je daar dan echt àlles in kwijt? Of moet je dan keuzes maken? Die foto wel en die file niet? En als er dan een deel van je data op het net staat, en een deel op je laptop van je werk, en nog een deel of alle data op de pc thuis en ook nog ergens een back-up op een externe schijf enz… Hoe weet je dan nog waar wat staat en hoe ga je dat allemaal synchroniseren…
  Maar wel zeer boeiend allemaal! Niemand die hierover een workshop geeft of zo?

 6. De combinatie Evernote en Dropbox is inmiddels bijna onmisbaar geworden, vanaf elke pc of notebook die ik gebruik, en goeie Android apps van allebei ook…

 7. Heb Evernote nooit echt goed gesnapt…
  Gebruik het voor één ding: inscannen van businesscards: op meetings krijg je er zo veel dat het geen zin heeft die allemaal te gaan overtikken in je adresboek. Maar kan wel handig zijn als je maanden later nog eens denkt van “wacht, ik heb eens iemand ontmoet op een receptie die ook zoiets deed…”

  Voor todo-lijstjes heb ik TadaList.com
  Voor uitgebreider notities gebruik ik Google sites
  Voor scraps, kladjes edm gebruik ik Gmail (en Gmail tags)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.