The William

Ik ben enorm content van het (gas)kookvuur dat we nu hebben, maar als er echt een dergelijk vuur met deze interface zou uitkomen, zou ik het wel eens willen kopen, ben ik wel zeker:

Willekeurige formaten van potten en pannen! Duidelijke aanduiding van wat welke “kookplaat” bedient! Ingebouwde weegschaal! De mogelijkheid om te programmeren in de zin van “5 minuten op maximum laten koken, dan een minuut of tien redelijk hoog, dan twee uur laten pruttelen op zeer laag, en dan uitzetten”!

Patent pending en nog niet uit, maar ik kijk er naar uit om te achterhalen hoeveel ze ervoor zouden vragen.

Doe mee met de conversatie

13 reacties

 1. Temperatuur controle moet in de representatie van de signature op het schermpje. Nu zie je daar enkel een nummertje en moet je dan dat nummertje zijn schuifbalkje verhogen of verlagen. Van signature naar schuifbalkje is niet zo moeilijk (als je 6 dingen op het vuur hebt staan ofzo), maar van balkje zoeken naar welke pot er zo hard/zacht staat is minder evident. Niet?

 2. Inductiekookplaten zonder specifieke zones, dat bestaat al. Maar als je meer dan 4 potten op het vuur zet, kan je niet meer dan 4 temperaturen instellen. Ze blijven wel nog altijd met 4 zone’s werken, als hangt hun vorm niet vast.

  Ken je de Thermomix al? Daarmee maak je op 10 minuten perfecte bearnaisesaus door gewoon de juiste knopkes in te drukken.

 3. Lelijk speelgoed, heel erg lelijk zelfs :). Serieus: ik heb een bloedhekel aan die “gladde”platen zoals inductiedinges en zo. Niks uitstraling en altijd vol vegen, en direct vol strepen en je kan er begot meestal niet eens een deftige Creusetpot op mikken want daar is dat spel te delicaat voor. En ge moogt daar niet deftig op schrobben met een schuursponske.

  En schuifdingskes, en knopjesmachines zoals die Thermodinges… puh!

  Een gasvuur! Een degelijk robuust gasvuur. En als ge echt iemand zijt die absoluut twaalf potjes tegelijk wil koken: zet er dan drie naast elkaar.
  ’t Is een keuken hé, geen playstation. En ja, ik ben een oude zaag. Maar ik ben wel stikjaloers op de ijsmachine.

 4. @Greet: allee, een inductie, dat is nog zo plezant. Supergemakkelijk proper te houden, maakt niet uit hoe groot de potten zijn want het werkt altijd, en je kan je temperatuur perfect regelen.

  Dat vuurtje van hierboven ziet er mij net iets te spacy uit, feitelijk.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.