Een tijdje met een Windows 7 Phone

Ha! Ik zei dat ik mijn iPhone kaka vond, en daar schreef Kris Decoodt van Microsoft als reactie op of ik niet eens een Windows Phone wou proberen.

Het ding is vandaag toegekomen, een HTC Radar met Windows laatste versie erop.

IMG_1083

Ze hebben daar bij HTC voor de doos zeer goed gekeken naar Apple, maar voor de rest: wohohow, hal-lo 21ste eeuw!

De telefoon voelt aangenamer in de hand dan een iPhone 4 (waar een mens zijn vingers praktisch aan snijdt als er geen hoes rond zit), en de interface, zo op het allereerste gezicht: yes.

Na een paar uut gebruik: ik vind het een eind beter dan iOS. Het voelt aan alsof ik in de 21ste eeuw zit, en terugkeren naar iPhone is als terugkeren naar een interface van een paar jaar oud, die even goed een webpagina zou kunenn zijn.

Het zit in de kleine details, zoals als ik in een lijst zit en scroll: dat is een plezier, de items drukken een beetje in waar ik er met mijn vinger op duw, en het doet niet alleen een beetje bounce op het einde, het drukt de lijst ook een beetje samen.

Afijn. Ik ga er een week of zo exclusief mee rondlopen.

Was er maar een mogelijkheid om mijn microsimkaartje in die HTC te krijgen, die nog met grote simkaarten werkt.

12 reacties op “Een tijdje met een Windows 7 Phone”

 1. Let toch maar op met die adaptor. Om erin te passen, knippen ze een stuk van je simkaart. “Kan geen kwaad hoor!”. Yeah right, sim-kaart volledig kapot. Dag telefoonnummers! En toch nog 5 euro vragen hè.

 2. Ik dacht ook meteen aan Ice Cream Sandwich… Om volledig te zijn, moet je toch ook een Android toestel geprobeerd hebben. Ik ben erg benieuwd wat je dan over die Windows Phone zegt 🙂

 3. hey michel, glad you like it!
  laat es weten of je intussen je simkaart erin hebt gekregen en ook FB & twitter enz eraan gekoppeld hebt, want dan ga je pas beginnen voelen hoe goed het allemaal geïntegreerd is. We zijn benieuwd! 🙂

 4. Leuk om te horen! Zeker eens de tips doorlopen die ik doorstuurde, alhoewel ik vermoed dat je vanzelf al goed/graag genoeg ‘graaft’ om het ook zo allemaal te ontdekken. 🙂
  Als je op iets aan t vloeken bent, je weet me te vinden voor meer uitleg 😉 Tamusement!

 5. ‘t Kan niet gemakkelijk zijn, zo als ne commerciële moeten commentariëren op een weblog. Om dat goed te doen, moet je je eigenlijk eerst inleven in de sfeer van dat blog, of je valt zo door de mand.

 6. Enkele dagen geleden op het werk ook een nieuwe HTC (Desire S) gekregen. Man, wat een verschil met mijn vorige (HTC Touch, één van de eerste modellen).
  Zelf heb ik al het meeste plezier gehad met SoundHound, maar dat zal wel aan mij liggen 🙂

 7. Mijn madam kwam onlangs met een HTC Desire S van’t werk thuis. Amai. Superding. Jammer dat ik van mijn werkgever vastzit aan Blackberry want die Torch van mij zou ik nog ‘t liefst van ‘t Belfort naar beneden gooien!

Reacties zijn gesloten.