én gember?

Ik krijg van de ene op de andere dag ergens een maand of twee geleden, en compleet out of the blue wegens daarvoor nooit van mijn leven gehad, migraine van sommige dingen.

Altijd spannend, als ik iets eet of drink dat ik al een tijd niet meer heb gegeten, want het kan altijd pang! koppijn! misselijkheid! zijn. Ik kan ondertussen al een lijst bijhouden: mango, druiven, ananas (verschrikkelijk erg, één stukje is genoeg), appelsap, groene aquarius (niet de rode), muntsiroop, ice tea (vijf minuten na drinken!), appelsiensap.

En, weet ik sinds vanmiddag: gember. Enfin, denk ik toch, of het zou rode biet moeten zijn, of olijven.

Ik heb mij met pijnstillers door de namiddag geworsteld op het werk, en dan ben ik met nog wat extra pillen in bed gaan liggen met een kussen over mijn hoofd. En dan was het wat beter, en heb ik een droge koek gegeten — en nu ben ik aan het proberen die binnen te houden en niet naar het toilet of een emmer te lopen.

Pf. ’t Leven is ’t leven niet waard, soms.

update: mislukt. Mijn ziel uit mijn lijf gespuwd — want meer dan die koek zat er niet meer in. Zucht.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. Probeer eens te eten volgens de voedselzandloper, wij doen dat nu een maand of twee en het is echt een aanrader. Ik heb bijna alle suiker uit mijn leven gebannen en eet alleen nog maar volkorendingen en avocado’s 🙂

  Neen, serieus, het zijn wel allemaal zoete dingen die je daar opnoemt. Behalve gember dan. Suiker, het is een vergif en je hebt het niet écht nodig.

 2. http://www.migrainetrust.org/factsheet-hypoglycaemia-and-migraine-10907. Gewoon ter info.

  http://headacheandmigrainenews.com/sugar-and-migraines/

  http://www.healingwell.com/community/default.aspx?f=31&m=1275791

  There must be something in the sugar. Jij zegt dat het niet aan de suiker kan liggen omdat je van rood fruit en appels geen last hebt, maar de dingen in je blogpost zijn ZEER zoet (sommige met geraffineerde suiker), terwijl appels en rood fruit ongeraffineerde suiker bevatten – trage suikers dus.

  Blijft ne keer van die siroop en andere vuilen bazaar af jong, en drink plat water zoals ik. 2 liter per dag minimum. En als je dat doet heb je vanzelf geen zin meer in gesuikerde drankjes. Drink je nog cola zero?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.