Ik had een afspraak in de Vooruit, en ik dacht dat het om elf uur was maar toen werd ik wakker om tien voor tien en bleek het om tien uur te zijn.

Bah!

In mijn kleren geschoten en naar de Vooruit gefietst, velo in de parking gezet, ketting rond de velo, ketting afgeslo… kut.

Sleutel afgebroken in het slot van de ketting.

Gah. ‘t Is dus echt niet gelijk dat ik mij kapotgesleurd heb aan die sleutel, hij is gewoon los in twee gescheurd bij het draaien. Ik naar de velomaker (intermezzo dat ik dacht dat het slot dicht was en dus dat ik met de auto naar de winkel zou moeten gevoerd worden, maar toen bleek dat het slot niet dicht was) om te vragen of dat wel normaal was dat die sleutel afbreekt in een slot dat ik hoop en al een dag of drie heb.

Dat het normaal is, in dit koud weer. En dat ze mij konden helpen, kijk: hier, een nieuw slot, juist hetzelfe dat ik al had.

En nog altijd aan precies dezelfde prijs ook.