Levering

We zijn allemaal zeer verwend tegenwoordig, ik weet het wel. We bestellen iets vóór 23u59 en ze garanderen ons dat het de volgende dag geleverd zal worden, en we vinden dat maar normaal.

Dat is niet normaal, ik weet dat natuurlijk ook.

En toch maakt het mij nijdig als ik iets bestel op een vrijdag en dat ik dan op zaterdag kan volgen hoe het met mijn pakket zit, en als er niets specifiekers staat dan “bezorgtijd: vandaag tussen 11:00 en 15:00”. OK, da’s al beter dan “vandaag tussen 8u en 20u”, maar toch. Eens ge de service gewoon zijt van sommigen, die u zeggen dat het rond een bepaald uur zal zijn, en dat ze u een uur op voorhand zullen mailen en een kwartier op voorhand een SMS zullen sturen, dan is een vork van vier uur plots wel lastig.

En helemaal als daar tot 17u blijft staan dat ze “tussen 11:00 en 15:00” zullen komen, om dan vervangen te worden door “Bezorgtijd: morgen”.

Het was dit weekend van dat: besteld op vrijdag om zaterdag te hebben, maar uiteindelijk als een dief in de namiddag toegekomen zondag. Niet eens aangebeld, maar in de brievenbus geduwd.

Grr.

En dat het allemaal met expectation management te maken heeft: als ze hadden gezegd “we doen ons best om het ergens deze week te leveren”, zou ik aangenaam verrast geweest zijn dat het er rond de middag van de tweede dag was toegekomen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.